Serveis

transports

Una fuita perillosa a Lleida fa desallotjar l'estació i talla el trànsit ferroviari

Durant més de dues hores no van poder circular trens

Centenars de persones van haver d'evacuar les instal·lacions i l'hotel de l'estació de Lleida

Una fuita d'un tren de mercaderies que transportava estirè monòmer estabilitzat, un líquid altament inflamable, va provocar ahir a la tarda un caos considerable en el trànsit ferroviari. La fuita es va detectar a l'estació d'alta velocitat de Lleida i això va fer activar el pla d'emergència, que obliga a evacuar l'estació i deixar-la sense servei mentre no se solucioni l'amenaça.

Els trens que havien de fer parada a l'estació de Lleida ho feien a l'estació del Camp de Tarragona i des d'allà els passatgers continuaven el trajecte en autocar. També es va posar en marxa un servei d'autocars des de Saragossa i fins al Camp de Tarragona per als passatgers que feien el trajecte en sentit contrari. La línia de la Pobla també va quedar inutilitzada entre Lleida i Balaguer i els Ferrocarrils de la Generalitat van posar un servei d'autobusos per als passatgers que havien de fer aquest trajecte.

L'emergència es va desactivar al cap de dues hores i mitja, quan els Bombers van poder transvasar el líquid inflamable a un contenidor segur. El tren de mercaderies va ser traslladat llavors a l'estació de la Vilanoveta i lentament es va reiniciar el trànsit ferroviari.

Mentrestant, centenars de persones van haver d'esperar-se a fora de l'estació de Lleida, entre viatgers, personal de Renfe i Adif i clients de l'hotel Lleida Pirineu, situat dins del complex de l'estació Lleida. Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana van precintar els accessos a l'estació per guardar un perímetre de seguretat de 600 metres a tot el voltant. Aquest perímetre no va afectar habitatges i tan sols es va limitar el trànsit en alguns carrers pròxims a l'estació.

L'incident no va provocar cap ferit. El material vessat accidentalment no és tòxic, tot i que sí que és altament inflamable i amb tan sols una guspira pot causar una deflagració, segons protecció civil.

Els trens de mercaderies i els que transporten material perillós no disposen a Lleida de cap bypass que els aparti del recorregut de la línia convencional i de l'alta velocitat per l'estació de Lleida-Pirineus, que es troba al centre de la ciutat. La línia a la ciutat està soterrada en bona part del tram.

LA XIFRA

9
patrulles dels Mossos,
6 dotacions dels Bombers i agents de Protecció Civil i la Guàrdia Urbana van intervenir en l'evacuació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona