Serveis

Maresme

El govern mantindrà el bus de l'Alt Maresme que els ajuntaments no paguen

Malgrat és l'únic dels quatre municipis que pagava al dia i el servei arrossegava un deute inassumible

Es retalla de 24 a 14 el nombre de viatges diaris

La Generalitat assumirà en solitari la despesa total del servei de bus que uneix els municipis de Tordera, Palafolls, Malgrat i Santa Susanna amb l'hospital de Calella. Aquest és l'acord a què van arribar fa alguns dies el govern català i els alcaldes després que durant mesos s'especulés sobre la finalització del servei per les dificultats que els consistoris assumissin la part de la despesa que els corresponia.

Les negociacions, però, suposen una important retallada en el nombre de viatges que es feien; així, es passarà de 24 a 14 diaris i concentrats en la franja del matí. D'altra banda, el bus es mantindrà durant els dies feiners i ja no circularà els dissabtes com fins ara. L'any passat el bus va portar 75.514 viatgers.

Fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat van explicar ahir que la Generalitat subvencionarà la línia amb una aportació anual d'uns 115.000 euros, que fins ara equivalien al 50% del cost que suposa la línia i que amb els canvis representaran el 100%, juntament amb els bitllets venuts. L'altre 50% se'l repartien els quatre ajuntaments. Precisament ha estat el deute acumulat dels consistoris des que es va iniciar el servei el 2006 i la impossibilitat d'assumir la part corresponent de la despesa el que ha obligat, segons la Generalitat, a reformular el transport. La xifra exacta del deute amb la concessionària no ha transcendit, però sí que cada ajuntament endeutat –tret de Santa Susanna– ha fixat unes condicions específiques per poder eixugar-lo.

El bus hospitalari es va posar en marxa arran de la necessitat de les poblacions de l'interior i amb mancances en el transport públic de disposar d'un mitjà que els permetés acostar-se a l'hospital de referència de la zona, situat a Calella. El nou horari del bus començarà a aplicar-se dilluns i, inicialment, es mantindran les parades a cada municipi.

Malgrat, al dia

L'alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy (PSC), va confirmar ahir que el seu municipi era l'únic que estava al corrent del pagament del servei. “Tots sabem les dificultats econòmiques dels ajuntaments, però tot servei s'ha de pagar i la situació no es podia mantenir”, va dir l'alcaldessa. Campoy considera que la solució aportada per la Generalitat és justa.

LA XIFRA

115.000
euros
anuals és la quantitat que pagarà la Generalitat per mantenir el bus hospitalari de l'Alt Maresme.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.