Serveis

BAIX EMPORDÀ

El Consell defensa els afectats per les obres de la C-31

El ple del Consell Comarcal ha acordat instar el govern de la Generalitat a pagar les indemnitzacions pendents pels terrenys expropiats per millorar la carretera C-31, en el tram entre Torroella de Fluvià i la Tallada d'Empordà, a més dels interessos de demora ocasionats per no haver efectuat el pagament dins del termini legal. La infraestructura es va presentar sota l'empara de la llei d'expropiació forçosa i es van iniciar les actes d'ocupació l'any 2008. Des de llavors, i tot i que l'obra està acabada i en ple funcionament des de fa dos anys, la pagesia i els propietaris afectats no han vist resolt el procés, tot i que en algun casos han perdut bona part del seu patrimoni o han rebut perjudicis en les explotacions.

E.A.

PALAFRUGELL

Els tributs ja es poden pagar per internet

L'Ajuntament de Palafrugell ha obert la possibilitat que els seus contribuents puguin pagar els seus tributs a través de la plataforma de pagament de La Caixa. S'hi pot accedir des del web de l'Ajuntament. L'equip de govern està en la línia de modernització dels tràmits i, per això, el web facilita cada cop més les tramitacions de tot tipus. Per poder fer el pagament dels tributs no cal ser client de l'entitat bancària, només cal disposar d'una targeta de crèdit. Amb aquesta iniciativa s'obre la possibilitat de poder complir amb les obligacions tributàries a qualsevol hora i a qualsevol dia. Des de l'Ajuntament, s'explicita que aquest tipus de pagament no comporta cap càrrec addicional per al contribuent.

J.P.

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El bus Alícia, als jardins de Juli Garreta

El bus de la Fundació Alícia per fomentar els bons hàbits alimentaris estarà estacionat als jardins de Juli Garreta fins dissabte. El servei rebrà els escolars dels centres municipals per fer-hi tallers cada matí i estarà obert al públic també a les tardes.

E.A.

BEGUR

Els Perduts faran la III Marxa Puja i Baixa l'1 de juliol

El grup excursionista Els Perduts de Begur han convocat per a l'1 de juliol la tercera edició de la marxa Puja i Baixa, que recorre trams del sender GR92 durant 13 quilòmetres des de les platges i cales fins als miradors i talaies.. Les inscripcions anticipades es poden fer per 6 euros al web del grup o a la mateixa sortida a partir de les 7 del matí, per 8. La inscripció dóna dret a un regal i esmorzar per a tots els participants i les places seran limitades

E.A.

VALL-LLOBREGA

Dinar anual per a la gent gran del poble

Una quarantena de persones van participar aquest cap de setmana al dinar per a la gent gran de Vall-llobrega, organitzat cada any per l'Ajuntament. La trobada es va celebrar al restaurant Can Sidro i va servir per homenatjar la veterana veïna Maria Torroella. Després de l'àpat, en què també hi havia l'alcalde, Rufino Guirado, els assistents van participar en una sessió de ball.

E.A.

PALAMÓS

Retiren 150 nius de gavians

La campanya per evitar la proliferació de gavians a Palamós ha conclòs amb la retirada de 150 nius en teulats i terrasses del municipi i una reducció de la presència de les aus en zones com ara la platja i les diverses escoles, segons el consistori.

A banda d'aquestes mesures l'Ajuntament de Palamós també va activar durant tot el procés de posta dels gavians, l'actuació continuada de vols de falcons i àligues per tal d'aconseguir foragitar les aus. D'aquesta manera i, mitjançant una empresa especialitzada, diversos dies a la setmana s'ha actuat en espais públics, com ara places, patis d'escoles i platges.

E.a.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona