Santa Susanna externalitza el servei de clavegueram i completa la gestió privada de l'aigua al municipi

Santa Susanna ha signat fa pocs dies un conveni amb l'empresa Sorea a través del qual li concedeix la gestió del servei de clavegueram, l'últim del cicle de l'aigua que encara es conservava en mans municipals. L'alcalde, Josep Monreal (CiU), va explicar ahir que amb l'acord, vigent fins al 2029, «aconseguim una important eficiència ecològica i econòmica, ja que amb l'explotació global del servei disminueixen els costos i es millora el procés». Per Monreal, es tracta de la millor opció, entre d'altres, perquè deixant en mans privades el control i la gestió del clavegueram –igual que ja ho està el servei d'aigua potable– «es garanteix al cent per cent que hi hagi una neteja periòdica de les canalitzacions i es puguin detectar a temps aquells punts negres que poden derivar en avaries al servei».

En aquest sentit, Monreal assenyala que municipis turístics com Santa Susanna, que en èpoques d'estiu multiplica per tres la seva població, sotmet el sistema de canalització d'aigües residuals a una pressió més gran que pot desembocar en un trencament dels tubs i una posterior situació d'emergència en el poble. «Ha estat una decisió rumiada i que ja han pres altres poblacions properes, perquè a la majoria de consistoris, malgrat disposar d'un personal concret de la brigada, se'ls fa molt difícil afrontar amb total eficiència la gestió del clavegueram», explica. L'alcalde recorda que en episodis concrets de trencament de canonades i fuites d'aigües residuals, «l'Ajuntament ha d'actuar d'urgència avisant el camió cisterna corresponent».

El conveni amb l'empresa Sorea inclou, igual que ja es va fer amb el servei d'aigua potable, l'elaboració d'un pla director del clavegueram. «Amb una radiografia del sistema del clavegueram podrem saber en tot moment quines són les actuacions que cal fer i amb quina prioritat», diu.

A banda de controlar tot el cicle de l'aigua del municipi, l'empresa concessionària també netejarà periòdicament les canalitzacions i els col·lectors pluvials perquè el servei pugui oferir més qualitat i rendiment.

EL PERSONATGE

JOSEP MONREAL
alcalde de santa susanna (Ciu)
«El conveni amb Sorea ens permet optimitzar tant la gestió com el servei de tot el cicle de l'aigua a la població»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona