Serveis

Nova gasolinera a l'accés garrotxí al túnel de Bracons

Completarà, juntament amb les naus industrials que promou l'Ajuntament de la Vall d'en Bas, el polígon de la Serra

A tocar, també s'hi està habilitant una parada del Garrotxa Express

Un empresari barceloní està construint una gasolinera a l'accés garrotxí al túnel de Bracons (eix Vic-Olot). Aquest nou equipament és al polígon industrial de la Serra de la Vall d'en Bas, a tocar de la carretera C-63 (Olot-Santa Coloma de Farners) i del giratori que dóna accés als túnels de Bracons.

Es tracta d'una gasolinera de baix cost i de marca blanca que tindrà sortidors automàtics; els usuaris s'hauran de servir ells mateixos després d'haver fet els tràmits de pagament al mateix punt d'abastament. També està previst que hi hagi un establiment de restauració, l'encarregat del qual ho serà també de la gasolinera. Si no hi ha entrebancs d'última hora, entrarà en servei abans de les vacances de Nadal.

El nou equipament de la Vall d'en Bas s'afegeix a l'oferta de l'anomenada gasolina de baix cost de la Garrotxa, que a hores d'ara està molt concentrada a la ciutat d'Olot. En el cas d'en Bas, ampliarà aquest servei de vint-i-quatre hores a tota la vall i a la vall d'Hostoles, on només hi ha una gasolinera, a les Planes.

Amb aquest equipament i la nova parada del servei directe de transport per carretera que ofereix Teisa entre Olot i Barcelona, el Garrotxa Express, el polígon de la Serra es consolida com el principal punt de serveis de les valls d'en Bas i d'Hostoles.

I és que aquest nou punt de parada per al transport públic recollirà els usuaris dels municipis de les Planes d'Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, de tots els pobles de la Vall d'en Bas i bona part dels de les Preses, i serà l'única que hi haurà entre Olot i Barcelona als serveis directes. L'Ajuntament de la Vall d'en Bas recull així una reivindicació dels usuaris del Garrotxa Express, que, per utilitzar els serveis directes cap a Barcelona, han de desplaçar-se fins a l'estació d'autobusos de la capital garrotxina.

Nou pol industrial

El polígon d'activitats econòmiques de la Serra també es consolidarà com un altre dels pols industrials de la comarca de la Garrotxa amb el desenvolupament del sòl destinat a empreses i a indústries de titularitat municipal. És la zona que toca a la Via Verda del carrilet Olot-Girona i al giratori on es troben les carreteres de l'eix de Bracons i la C-63 i la travessera urbana d'aquesta última.

En aquests moments, l'Ajuntament de la Vall d'en Bas ja ha encarregat les obres d'urbanització d'aquest espai, per al qual ja té una parcel·la venuda i manté negociacions per una altra. La idea del govern local és que, un cop s'hagin construït totes les naus, el polígon faci de façana industrial amb un disseny de qualitat que permeti crear un efecte visual de porta d'entrada al municipi i, per als que vénen de Bracons, a la Garrotxa. Per això, algunes de les empreses que ja estan instal·lades en aquest polígon des de fa anys han millorat també les seves façanes.

El polígon de la Serra està limitat pel túnel de la variant de Sant Esteve d'en Bas i és molt proper al límit amb el terme municipal de les Preses, al costat esquerre de la carretera C-63 en direcció a Bracons.

LA XIFRA

14
naus
per a activitats econòmiques són les que promou l'Ajuntament de la Vall d'en Bas a la Serra.

LA DATA

12.2014
és el mes al final
del qual s'ha d'obrir al públic la nova gasolinera de baix cost al polígon de la variant d'en Bas.

LA XIFRA

1
parada
del Garrotxa Express hi haurà a la Vall d'en Bas, abans del giratori de Bracons, i l'única del trajecte directe.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona