Serveis

L'Ajuntament de Lliria demana servei d'autobús per a l'Hospital Comarcal

El ple sol·licita que la Línia 145 arribe fins al centre sanitari i que no es reduïsquen les freqüències

L'Ajuntament de Llíria hasol·licitat a la Conselleria d'Habitage, Obres Públiques i Vertebració del Territori que el transport públic dependent de la Generalitat arribe fins a l'hospital del municipi edetà.

El ple va aprovar recentment que el departament autonòmic realitze un nou estudi del trajecte de la Línia 145 València-Llíria, sense modificar les freqüències, amb l'objectiu que esta tinga una parada de final i inici al centre sanitari de la capital del Camp de Túria.

Des del passat mes de març està oberta esta extensió hospitalària, en una zona junt a l'autovia CV-35, a més de dos quilòmetres del nucli urbà de Llíria. Un centre que dóna cobertura a prop de cent mil habitants de les comarques del Camp de Túria, Serrans i Racó de Ademús, en una àrea geogràfica molt dispersa, amb molta distància entre una població i una altra, i amb unes dotacions de serveis de transport públic prou deficients i inconnexes.

No obstant això, els anteriors gestors autonòmics no van planificar el servei d'accés a aquesta nova infraestructura i fins al moment ha hagut de ser el mateix Ajuntament de Llíria el que suplisca la situació amb els mitjans que té a la seua disposició i sense ser una competència pròpia municipal.

Hom considera que el Pla d'Autobusos Metropolità de Metro Bus, que coordina la Conselleria, hauria de contemplar que l'actual Línia 145 preste aquest servei fins a l'hospital per a possibilitar la mobilitat dels potencials usuaris de Llíria i de les localitats de la comarca que utilitzen aquest transport.

Igualment, s'ha demanat la revisió d'esta concessió en el conjunt de les comarques del Camp de Túria, Serrans i Racó d'Ademús per donar cobertura als serveis públics de l'hospital, jutjats, Hisenda, Seguretat Social i altres ens administratius ubicats a la capital edetana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona