Serveis

Tercer dia consecutiu amb part de Rodalies a mig gas

Les línies R2 i R11 continuen funcionant al 50% i amb una durada addicional per trajecte de 20 minuts arran del robatori de coure dimarts passat

La incidència va afectar ahir 50.000 usuaris

Els usuaris afronten aquest dijous la tercera jornada consecutiva amb les línies R2 i R11 de Rodalies funcionant al 50% i amb una durada del trajecte addicional de 20 minuts després del robatori de 360 metres de cable de coure entre Mollet Sant Fost i la Llagosta dimarts a la matinada. La R8 continua tallada entre Cerdanyola UAB i Granollers Centre, tram on funciona un servei alternatiu per carretera que han utilitzat unes 4.000 persones.

Ahir, 50.000 passatgers d'aquestes dues línies i de l'R8 es van veure afectats per la incidència. Al funcionament a mig gas d'aquestes línies de Rodalies, aquest divendres caldrà sumar-li una convocatòria de vaga a Renfe i Adif. La previsió per avui és la mateixa que els dies anteriors: una reducció de les freqüències dels trens i serveis alternatius de bus en alguns trams.

El pla previst per Renfe es continuarà aplicant fins que Adif pugui restablir els desperfectes causats pels incendis posteriors al robatori que van deixar inservibles els sistemes de senyalització, instal·lacions de seguretat, cablejat de comunicacions i sistemes informàtics, entre d'altres. Segons ha informat Renfe, encara no hi ha una data prevista per restablir la normalitat al servei. Des de la companyia apunten que l'incident ha estat “molt greu” i ha deixat conseqüències molt importants en el sistema.

De moment, a l'R2 nord, circulen dos trens per hora i sentit entre Sant Celoni –Granollers-Gavà i entre l'aeroport i Sant Andreu Comtal. La línia també s'ha reforçat amb un servei complementari d'autocars directes a Barcelona Sant Andreu Arenal des de Granollers Centre, Mollet Sant Fost, Montmeló i La Llagosta. A Sant Andreu Arenal els viatgers poden enllaçar amb els trens de rodalies de la R3 i la R4, així com amb el metro o l'autobús.

La línia R8, que cobreix el trajecte entre Martorell i Granollers Centre, funciona amb normalitat entre Martorell i Cerdanyola UAB, però el recorregut entre aquesta estació i Granollers Centre només es cobreix amb autocar.

Per la línia R11, entre Portbou i Barcelona per Girona, hi circulen dos trens per hora i sentit.

En un comunicat, Renfe i Adif van recordar que els viatgers poden utilitzar a Montcada les línies R3 i R4 per arribar a Barcelona.

Divendres, vaga

La situació a Rodalies es podria complicar una mica més encara aquest divendres amb la vaga de 23 hores a Renfe i Adif convocada pel sindicat CGT per reclamar millores en el conveni col·lectiu que es podria signar en els propers dies. El sindicat vol denunciar la “deriva privatitzadora” i “l'entrada en un cicle de precarització” dels llocs de treball públics. Entre d'altres, els treballadors reclamen nous ingressos per garantir la viabilitat de les empreses i el rejoveniment de la plantilla mitjançant relleus.

En el cas de Renfe, critiquen que hi hagi salaris un 30% més baixos i un empitjorament de les condicions laborals. A Adif demanen que es concretin “importants qüestions sobre diversos aspectes del conveni”.

Renfe està a l'espera que la Generalitat decreti els serveis mínims al llarg d'aquest dijous al matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona