Serveis

Rebaixa de peatge a la C-16 al gener per augmentar-ne l'ús

Serà gratuïta en hores punta i entre setmana per a la mobilitat interna a la comarca del Bages i pot arribar al 50% en la connexió amb el Vallès

A les Fonts s'aplicaran descomptes per quilòmetre

Els esperats descomptes als peatges de l'autopista C-16 que gestiona Autema si s'utilitza el telepeatge (via T) als trams del Bages i el Vallès Occidental entraran en vigor a partir del 4 de gener que ve. I ho faran amb l'objectiu de fer augmentar el nombre d'usuaris de l'autopista. En els darrers anys aquesta autopista, una de les més cares de l'Estat espanyol, ha anat perdent usuaris, i s'han col·lapsat les alternatives viàries de les carreteres C-55, C-58 o BP-1503, on ha augmentat el nombre d'accidents de trànsit, i la indignació de les institucions del territori ha anat creixent.

D'aquesta manera, a principis d'any es començarà a aplicar la rebaixa en hores punta, que inclourà la gratuïtat si s'utilitza en desplaçaments interns a la comarca del Bages, és a dir si s'utilitza entre l'enllaç número 41 de Sant Vicenç de Castellet i els de Manresa sud (49), Manresa centre (50) i Sant Fruitós de Bages (54). Les bonificacions, anunciades ja el desembre del 2014 i que va aprovar el govern el juliol passat, s'aplicaran en les hores punta a vehicles lleugers de dilluns a divendres els dies no festius, entre les set i dos quarts d'onze del matí i entre les cinc de la tarda i les nou del vespre.

En aquest mateix tram de la C-16 el descompte arribarà a la meitat de l'import a la barrera troncal en direcció a Terrassa i en sentit invers per a aquells vehicles que entrin o surtin de l'autopista pels enllaços 49 (Manresa sud), 50 (Manresa centre) i 54 (Sant Fruitós de Bages). Tots aquests descomptes són acumulatius amb els que el govern ja manté en aquestes i altres vies, que arriben al 30% per a vehicles ecològics, al 40% per a vehicles d'alta ocupació i al 100% de l'import per a vehicles elèctrics.

Aquestes mesures arriben just al moment en què s'està licitant un contracte de serveis per a l'assistència tècnica que permeti redactar una auditoria de seguretat viària d'actuacions en trams de la C-58 al Vallès Occidental i al Bages, i també de la C-55 i la C-16, en aquest últim cas al Berguedà. A més, s'estan fent des de fa mesos obres per millorar la seguretat a la C-55, i també s'han aplicat mesures correctores a la C-58.

L'altre tram afectat per aquestes bonificacions és el comprès entre Terrassa i Sant Cugat, conegut com a peatge de les Fonts, que ja el 2007 havia estat gratuït i que un decret del desembre del 2011 va deixar sense efecte. Ara s'aplicarà un peatge tancat virtual per als recorreguts interns amb origen i destinació als enllaços 13 i 21 en funció dels quilòmetres recorreguts. Així, de l'enllaç 21(Terrassa centre) a l'enllaç 17 (Rubí), la reducció serà del 60%; de l'enllaç 19 (Terrassa sud) al 17 (Rubí), del 70%, i de l'enllaç 19 (Terrassa sud) al 13 (AP-7 i B-30), del 30%. El sistema s'aplicarà a tot tipus de vehicles i cada dia. Es mantindran els actuals recorreguts gratuïts amb origen i destinació entre els enllaços 13 i 16; la reducció del 45%; els descomptes del 30% per a vehicles ecològics; del 40% per a vehicles d'alta ocupació, i del 100% per a vehicles elèctrics.

LA XIFRA

70
per cent
de bonificació pot arribar-se a aplicar al peatge de les Fonts, en el recorregut entre Terrassa sud i Rubí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona