Serveis

Per Guinó, Sorea fa més bon servei que Rec Madral

El nou concurs per a l'aigua “no pot incloure” Maçanet Residencial Parc

L'alcalde de Maçanet de la Selva, Antoni Guinó (no adscrit), considera que el servei que l'empresa Sorea presta al poble és més bo que el de Rec Madral. “Tant de bo el servei d'en [Carles] Mallart s'assemblés al de Sorea.”

A Maçanet (6.887 veïns empadronats l'any 2014), Sorea subministra l'aigua a la majoria del municipi, tret de la urbanització Residencial Parc, on treballa des de fa gairebé quaranta anys Rec Madral. Guinó ha rebatut els arguments del president del Grup Madral, Carles Mallart, que havia assegurat que l'alcalde volia que la concessió de l'aigua de tot el poble fos per a Sorea. “Això és fals. Jo no tinc cap interès que sigui Sorea el que tingui la concessió de l'aigua de tot el poble”, afirma Guinó, que deixarà l'alcaldia l'any que ve segons el pacte amb Acord per Maçanet (AM), que encapçala Josep Maria Ciurana.

Dos anys

Mallart ha explicat que fa dos anys que no parla amb l'alcalde de Maçanet, que ha estat la màxima autoritat del poble des del 1987 fins al 2003 i des del 2011 fins ara. Guinó confirma que no té cap contacte amb el responsable de Rec Madral. “No en tinc cap necessitat. No m'hi he de trobar, amb aquest senyor. Ell té un contracte amb Residencial Parc des de fa anys, i ja està.”

Des de fa un parell d'anys, l'equip de govern de Maçanet (Guinó, CDC, AM i el PP) prorroga anualment la concessió del servei a Sorea, en espera d'un nou concurs. Ara “ultima” –en paraules de Guinó– aquest concurs per a la nova concessió per a un període de sis anys i que inclouria Montbarbat, Mas Altaba, El Molí, Bellavista i el nucli urbà. “[Legalment] no podem incloure Residencial Parc”, assenyala.

Per Guinó, l'interès de l'Ajuntament és que els veïns “tinguin un bon servei d'aigua”. Afirma que l'Ajuntament fa anàlisis freqüents i aplaudeix que hi hagi un grup de veïns que hagin constituït una associació i reclamin remei al mal estat de l'aigua de Residencial Parc.

D'altra banda, ERC troba “gravíssim i inacceptable” l'estat de l'aigua a la urbanització. Els republicans no han tingut contacte amb Rec Madral, afirmen en un comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona