Serveis

Mobilitat

El govern critica el govern

La nova delegada del govern a la Catalunya Central assegura que els descomptes a la C-16, que van començar el dia 4 impulsats pel govern de Mas, són insuficients

Defensa ampliar-los i que ara no es pot desdoblar la C-55

La nova delegada del govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà (ERC), entoma el càrrec amb una primera missió: demanar l'ampliació dels descomptes que s'estan aplicant a la C-16, l'autopista de Terrassa, des del 4 de gener passat. En declaracions a l'ACN, Vilagrà va considerar que les actuals bonificacions, plantejades i aplicades pel govern sortint de la mà de l'exconseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, en el darrer govern d'Artur Mas, són insuficients i no han servit per descongestionar la C-55. A més, creu que “els descomptes no s'han notat gaire a les butxaques dels bagencs i encara menys als veïns de la resta de comarques que també la utilitzen”. Vilagrà té clar que un dels principals problemes de les comarques centrals és el dèficit de les seves infraestructures i, en aquest sentit, considera que la C-55, la carretera que connecta el Bages amb el Baix Llobregat, i el peatge de la C-16, l'autopista de Terrassa a Manresa, són els dos dels temes més importants que haurà d'entomar durant aquest mandat.

Respecte a la C-16, Vilagrà va defensar que els descomptes que s'apliquen des del 4 de gener passat no han servit per descongestionar la C-55 ni tampoc s'han notat a les butxaques dels veïns que la fan servir. Així, la nova delegada de la Catalunya Central va apostar per ampliar les bonificacions. “Ens ho mereixem perquè és un dels peatges més cars i que més agreuja l'economia de la Catalunya Central. Aquestes comarques necessiten un impuls i aquest seria un gest important per aconseguir-ho”, va dir.

Els descomptes de la C-16 només són aplicables els dies laborables de set del matí a dos quarts d'onze i de les cinc de la tarda a les nou del vespre. El peatge per a vehicles lleugers a la barrera lateral de Sant Vicenç de Castellet és gratuït per als desplaçaments interns en l'àrea de Manresa, i la barrera troncal té una rebaixa del 50% per als viatges amb origen o destinació al Bages.

Pel que fa al reivindicat desdoblament de la C-55, Vilagrà va avisar que es tracta d'una gran obra que en els mesos vinents no es podrà fer “per raons òbvies”. “No vull donar expectatives que després no podrem complir”, va sentenciar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona