Serveis

Eliminaran el tren nocturn de Portbou a París

L'alcalde demanarà a la Generalitat i l'Estat si poden intercedir amb el govern francès

El govern francès vol eliminar les línies de tren de nit, entre les quals hi ha la que uneix Cervera de la Marenda i Portbou amb París. Així ho va anunciar divendres el secretari d'Estat francès pels transports, Alain Vidalies, segons les informacions de diversos mitjans nord-catalans. En concret, l'Estat francès es vol desfer de sis línies i només en mantindrà dues: entre París i Briançon i la París-Rodés- La Tor de Querol. I ho fa pel dèficit d'aquestes línies.

L'eliminació d'aquest tren s'afegeix a la pèrdua de trens internacionals dels últims anys a l'estació de Portbou, des de la posada en funcionament de l'alta velocitat, que passa per la línia del Pertús. Aquest tren, en concret, unia Portbou i Cervera de la Marenda amb París. L'alcalde de Portbou, Josep Lluís Salas, explica que tot i que l'afectació més important serà per al poble veí, a Portbou els afectarà “de rebot”, ja que els trens paraven de tornada a l'estació altempordanesa (per anar s'agafaven a Cervera). “Depèn de l'hora que arriba, els viatgers baixen a esmorzar o a comprar, era positiu per al poble”, diu l'alcalde, que hi veu una solució complicada perquè és un tema “entre estats” i l'Estat espanyol està actualment sense govern. “A l'Estat francès aniran suprimit trens de nit com ja ha fet l'Estat espanyol també, volen reduir costos i per posar un tren de nit necessites personal i això encareix el transport”, afirma. De tota manera, Salas diu que té aquest tema sobre la taula i que es posarà amb contacte amb el govern espanyol i amb la Generalitat per si poden intercedir amb el govern francès per impedir l'eliminació d'aquest tren.

L'alcalde de Portbou, Josep Lluís Salas, recorda que aquest no és el primer tren que passava per Portbou que s'elimina: “També es van treure els trens Costa Brava i Catalunya Express que unien Portbou amb Madrid.”

Millores amb Barcelona

Interpel·lat per la freqüència de trens i per si l'eliminació d'aquestes línies està afectant el trànsit de passatgers, l'alcalde de Portbou destaca que des que s'ha posat en funcionament el servei de rodalies fins a la població estan “més ben connectats amb Barcelona que mai”. La freqüència ha passat de dotze trens diaris a vint-i-un i ha augmentat el nombre de passatgers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona