Serveis

Engeguen la nova línia de bus exprés entre Girona, Torroella i l'Estartit

El servei, que prestarà Ampsa, reforça freqüències i millorarà l'oferta tant en períodes de vacances com feiners

Avui presenten la ruta a Palamós i Palafrugell

La segona línia dels serveis de bus Exprés.cat a la demarcació, la que enllaçarà Girona amb Torroella de Montgrí i l'Estartit –després de la Girona-Olot–, va entrar en funcionament ahir, amb quatre expedicions diàries que s'afegeixen per sentit entre setmana i un servei que doblarà el que hi havia fins ara els diumenges. Els busos faran parades intermèdies a Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Medinyà, Cervià de Ter i Sant Jordi Desvalls (al Gironès), i també a Colomers, Jafre i Verges (al Baix Empordà).

El Departament de Territori i Sostenibilitat destaca que l'actual servei interurbà es reconverteix tot en línia exprés, fet que suposa una millora en l'oferta tant els dies feiners com els caps de setmana. En total, la nova ruta E2 tindrà 24 expedicions de dilluns a divendres i 12 els dissabtes, diumenges i festius.

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, explicava que d'aquesta manera, “a part de reforçar la mobilitat obligada per estudis o per feina, aquest bus exprés potencia l'àmbit turístic”. L'expectativa de millora del temps de viatge al corredor és modesta –d'uns 5 minuts–, però els nous vehicles, de l'empresa Ampsa, incorporen eines de millora de gestió i velocitat comercial i comoditats com ara Wi-Fi gratuïta per al passatge. També al Baix Empordà, Font avui presentarà el nou servei exprés (E3) entre Girona, Palamós i Palafrugell.

LA XIFRA

15.000
viatgers
al corredor Girona-Torroella de Montgrí-l'Estartit esperen sumar als actuals 125.000 passatgers anuals.

Millora tarifària, sense integració

Els usuaris del transport públic de Torroella de Montgrí i l'Estartit i poblacions com ara Verges, encapçalats per diverses associacions de mares i pares d'alumnes de centre educatius, han encapçalat el darrer any una campanya perquè la integració tarifària de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Girona inclogui tot el Baix Empordà. En la nova línia, la cobertura de l'ATM només inclourà el tram entre Girona i Sant Jordi Desvalls. Però per als trajectes no integrats dels passatgers entre Colomers i l'Estartit, el nou servei exprés incorporarà una important millora tarifària, amb la creació d'una targeta de deu viatges en un màxim de quatre mesos (T-10/120) per 35 euros, que implicarà una reducció del preu del bitllet de fins al 40%. El títol és multipersonal (el poden utilitzar els membres d'una mateixa família o un grup d'usuaris de forma conjunta), es validarà sense contacte i es recarregarà a bord dels autobusos, però només servirà per a la línia. La demanda anual al corredor és de 125.000 usuaris anuals i amb la targeta esperen que creixi més d'un 10% el primer any, uns 15.000 usuaris més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona