Infraestructures i serveis

Medi ambient

Vacarisses vol connexió a la xarxa per no haver de fer restriccions d'aigua

Es planteja fer-ho amb Aigües Ter Llobregat a llarg termini mentre intenten recuperar pous i fer-ne de nous per no ampliar les restriccions d'ús actuals

L'Ajuntament de Vacarisses està plantejant-se solucions a llarg termini per evitar quedar-se sense aigua, entre les quals s'inclouria portar-ne de fora del municipi i connectar-se a la xarxa a d'Aigües Ter Llobregat (ATLL), concessionària de la Generalitat, amb la intenció de no haver de tornar a aplicar restriccions com les que ja ha plantejat fa setmanes per la davallada dels nivells als pous de captació que abasteixen la població. Aquesta és una de les possibilitats que els responsables municipals van explicar als veïns la setmana passada en una audiència pública per exposar les darreres accions sobre la problemàtica de l'aigua en un municipi amb 18 urbanitzacions que, de moment, tenen la prohibició d'omplir piscines, rentar els cotxes i les voreres amb aigua municipal i el tancament de fonts públiques.

Com a mesures a curt termini, s'intentarà fer una tercera prospecció per trobar aigua a la zona de Can Serra, després que no donessin fruit les de Can Còdol i al pou número 2, mentre que també s'intentarà recuperar el pou del Fresno, que podria aportar 15 m³ d'aigua cada hora, però aquesta és una operació complexa perquè s'ha d'ampliar alguna canonada i revertir la que subministra la urbanització de la colònia Gall i, per tant, abans s'hauria de garantir que no es queden sense aigua.

El consistori fa mesos que treballa per solucionar el problema que els ha permès reduir el consum en 400 m³ al dia respecte al 2015 en una població on el consum diari s'enfila fins als 2.000 m³. Van fer proves d'estanqueïtat als dipòsits i canonades, detectant que hi ha comptadors manipulats i 228 sense funcionar que s'han començat a canviar. Per aquest motiu han demanat una subvenció a la Diputació per poder canviar les canonades velles.

Altres iniciatives han estat instal·lar reguladors a la xarxa per rebaixar la pressió a les canonades i minimitzar les fuites, tot i que encara se n'han de col·locar un desena més. I també a la zona de la colònia Gall s'instal·larà un comptador per detectar pèrdues a la xarxa.

LA XIFRA

400
metres
cúbics de consum diari d'aigua ha aconseguit rebaixar l'Ajuntament aplicant diverses mesures.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona