Infraestructures i serveis

medi ambient

Un camió cisterna diari per proveir d'aigua potable els veïns i negocis de la Bisbal

Un vehicle amb dipòsit de 17.000 litres farà cada matí una ruta amb sis parades mentre duri la contaminació per herbicides

Els filtres arriben aquesta setmana

Un camió cisterna va començar ahir a proveir d'aigua potable els veïns de la Bisbal, que des del 4 d'agost passat no poden ni beure ni cuinar amb aigua corrent de l'aixeta pels nivells excessius d'herbicides. El vehicle, amb una capacitat de 17.000 litres, completarà cada dia una ruta amb sis parades –la plaça de l'Església de Sant Pol, els Silus, el Camp dels Capellans, l'esplanada del Remei de Castell d'Empordà, la carretera del castell davant la planxisteria Sant Cristòfol i la plaça de la Cuixa, entre les 9 i les 14.30 h.

L'alcalde, Lluís Sais, calculava ahir que el problema estarà resolt la setmana vinent. Abans de divendres preveuen haver instal·lat els filtres de carbó actiu a les sortides dels dipòsits del Puig de Sant Ramon de Forallac, però Sais explicava que aleshores caldrà fer noves analítiques perquè la Generalitat confirmi que l'aigua torna a ser apta per al consum.

Fins aleshores, el camió continuarà circulant cada dia laborable i se suma al dispositiu d'emergència activat la setmana passada, amb el repartiment de garrafes d'aigua entre la gent gran, persones amb problemes de mobilitat i col·lectius amb rendes baixes, amb la col·laboració de Protecció Civil, Càritas i Creu Roja.

Els veïns que es van assabentar ahir de l'arribada del camió van aprofitar per abastir-se d'aigua, sobretot per disposar de reserves per a l'hora de cuinar aliments. En la primera jornada no es van registrar grans cues, i Sais explicava que no hi haurà cap restricció, ja que també en podran fer ús els bars i negocis de restauració del municipi.

LA DATA

04.08.16
l'alcalde,
Lluís Sais, va dictar un ban en què instava els bisbalencs a no fer servir l'aigua de l'aixeta per beure o cuinar.

LA XIFRA

6
parades
farà el camió cisterna: quatre al nucli urbà i també als àmbits de Castell d'Empordà i Sant Pol.

Compensaran la falta de servei en els rebuts

Un cop resolta la incidència, l'Ajuntament assumirà la part proporcional dels rebuts de l'aigua dels veïns perquè no paguin per un consum que no han pogut fer durant –com a mínim– dues setmanes del mes d'agost. “Quantificarem al rebut el cost proporcional del subministrament de l'aigua que s'usa per beure i per cuinar i ajustarem el preu de la factura”, es comprometia el regidor Josep Maria Castells, en declaracions a l'ACN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia