S'impulsaran consorcis industrials supramunicipals

El pla territorial parcial també fixa els nou grans pols on la Generalitat creu que s'ha de concentrar el futur desenvolupament de les activitats econòmiques al Camp. «Molts municipis s'han dotat fins ara del seu petit polígon industrial, fet que és legítim i comprensible, però no dóna un resultat gaire positiu», reflexiona Oriol Nel·lo, que concreta: «S'ha consumit molt sòl brut per generar-ne poc de net, i a més són ineficients des del punt de vista econòmic, funcional i ambiental.» El secretari per a la planificació, així, aposta per definir «pocs espais però més grans, i en llocs estratègics». Uns espais que, a més, la Generalitat vol que tinguin «una forma de gestió supramunicipal». Això és, que es formin consorcis gestors entre tots els municipis de l'entorn, com ja s'està fent a l'Ebre als polígons de Molló, a Móra la Nova, o les Camposines, a la Fatarella. «No es tracta de tocar els impostos directes, sinó de participar en l'aprofitament mitjà que es deriva de l'àmbit», explica Nel·lo, que considera que «encara s'hi ha de treballar molt, però la fórmula ens ha de donar una perspectiva nova en l'àmbit de l'activitat econòmica».

Les planes, protegides

El pla territorial estableix també una protecció especial per a les planes, que ocupen fins a un 16% del Camp, mesura que Nel·lo admet que no sempre ha estat «ben entesa» pels municipis, que han sospitat de grans àrees industrials. «De planes no n'hi ha gaires i és important que pensem bé què s'hi vol fer; que les protegim no vol dir que hi vulguem posar alguna cosa ‘dolenta' o que no s'hi pugui fer res, sinó que abans de destinar-les a un ús s'haurà de consultar cas per cas la màxima autoritat urbanística, que és la comissió d'Urbanisme de Catalunya», aclareix.

LES ZONES INDUSTRIALS

Promocions pendents de l'Incasòl
En estudi: Alcover (Roques Roges V); l'Espluga de Francolí (Pla de Valentí); els Pallaresos (SAU 6); el Pla de Santa Maria (la Garriga Gran), la Secuita- Perafort (estació del TAV)
En planejament: la Secuita (àrea d'activitats estació) i Tarragona (ampliació del polígon Riuclar)
En obres: Reus (UA Joan Fuster), Valls (Palau de Reig 2)
Acabades / en venda: Tarragona (PP9), Valls (Palau de Reig de Dalt), Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant (Tàpies II)
Noves àrees previstes al pla territorial parcial
L'Arboç (Logis), la Bisbal del Penedès, Santa Oliva, Creixell-Roda, Torredembarra (Roques Planes), Constantí (polígon), Valls (polígon), Vila-rodona-Alió, Montblanc (polígon logístic Cimalsa)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona