Darrera oportunitat per al Sun Village

Veïns i Ajuntament de Palau-saverdera confien que el nou pla urbanístic eviti l'enderroc del complex

Els 42 propietaris de pisos del Sun Village de Palau-saverdera han llançat un «missatge d'urgència» per reclamar als organismes que hi tinguin alguna competència que «ajudin a facilitar una solució definitiva que posi fi a la gravíssima preocupació que des de fa anys» plana sobre les seves vides. De fet, els veïns asseguren que segueixen «amb profunda preocupació els esdeveniments» que es van desenvolupant en les últimes setmanes en espera d'una solució que eviti que les seves cases vagin a terra.

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va ordenar l'enderroc d'aquest complex residencial en considerar que l'Ajuntament havia donat malament la llicència ja que el planejament urbanístic actual diu que els terrenys on es va construir són d'ús residencial hoteler. L'Ajuntament considera que tant s'hi podia fer un hotel com pisos, però el jutjat, no. Per evitar males interpretacions, doncs, el consistori està tramitant un nou pla urbanístic que especifiqui que els terrenys són d'ús residencial. Tant el consistori com els veïns confien que aquest tràmit eviti finalment l'enderroc i, a la vegada, la hipoteca que suposaria per a Palau-saverdera haver de pagar indemnitzacions als veïns. El jutjat ha posat com a data límit el 5 de juny, d'aquí a un mes, perquè es compleixi aquesta sentència.

Indemnitzacions

Precisament, l'Ajuntament s'ha reunit amb els veïns per mirar d'arribar a un acord sobre aquestes indemnitzacions que el consistori haurà de pagar si finalment l'edifici va a terra. A finals d'aquesta setmana o principis de la que ve hi haurà una altra reunió per negociar aquesta qüestió. Els veïns havien demanat al jutjat 12 milions d'euros. El que fa l'Ajuntament és seguir els tràmits d'enderroc per complir la sentència, tot i que no hi està d'acord i confia a poder-la evitar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona