Urbanisme

Municipal

Pas decisiu per aixecar l'hotel de luxe als Escolapis d'Alella

L'empresa Alebian XXI, de capital rus, aconsegueix la propietat dels edificis de la finca després de comprar els jardins el 2015

La intervenció del marquès d'Alella resol una negociació en punt mort des de feia més de dos anys

La finca de la Torre del Governador d'Alella, coneguda com els Escolapis, ja té un únic propietari, i es resol així el principal escull per tirar endavant el projecte de construcció d'un hotel de luxe en aquest paratge emblemàtic.

Després de més de dos anys de negociacions, l'empresa Alebian XXI, que és de capital rus i que el maig del 2015 ja va adquirir per 1,2 milions els jardins romàntics de la finca, ha tancat un conveni amb la immobiliària Building Center. Per fer-ho, però, ha necessitat la intervenció del marquès d'Alella, Juan Peláez –segons destaca l'alcalde, Andreu Francisco (ERC)–, que ha aplanat el camí perquè les dues parts arribessin a una entesa i es desencallés un procés que semblava en via morta. Francisco es mostra molt satisfet amb la nova situació, ja que “permet encarar el futur amb molt d'optimisme”, i agraeix la intervenció “providencial” del marquès.

Un cop resolta la propietat de la finca, l'Ajuntament haurà de posar fil a l'agulla per tramitar el pla de millora urbana, que s'haurà d'aprovar en el ple i que Francisco creu que estarà resolt no més enllà de la tardor del 2017. “Paral·lelament, els promotors hauran de presentar el projecte constructiu d'un edifici que es preveu amb una capacitat de prop de cent habitacions i amb un cost de més de 20 milions”, comenta. L'hotel de luxe es complementarà amb l'ampliació del passeig de Marià Estrada. “L'hotel podria ser una realitat el 2020”, explica l'alcalde, que recorda que els edificis del segle XVI estan protegits dins el catàleg de patrimoni local, però no les construccions posteriors que es van fer a la finca com a residència dels estudiants en l'època que va funcionar com a centre educatiu.

Col·laboració

Els Escolapis ocupen uns 30.000 m² i, a la part dels jardins, ja s'hi ha començat a actuar. Durant molts anys la finca ha estat escenari de freqüents actes vandàlics que han causat destrosses molt evidents.

Francisco assenyala que la construcció de l'hotel suposa resoldre el futur d'aquest espai i recuperar-ne l'esplendor, i també valora les possibilitats que s'obren en l'àmbit de l'economia local. “Tenim sobre la taula diferents propostes per compartir amb els propietaris perquè una part de l'espai pugui tornar a ser gaudida pels ciutadans”, assenyala, i hi afegeix que no es descarta tancar algun acord en què es pugui incloure el món del vi, l'eix principal de la singularitat del municipi que encapçala la DO Alella, en plena expansió.

LA FRASE

La unificació de la propietat permet encarar el futur de la Torre del Governador amb optimisme
Andreu Francisco (ERC)
ALCALDE D'ALELLA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia