Arenys revisarà el pla urbanístic amb la Generalitat

L'Ajuntament d'Arenys de Mar contrastarà la revisió del nou planejament urbanístic amb els tècnics de la Generalitat. Així ho han acordat els grups municipals després que diverses informacions van relacionar el municipi amb el cas Pretòria. L'alcalde d'Arenys de Mar, Ramon Vinyes (PSC), va explicar ahir que «es mirarà amb nous ulls zones on hi havia un excessiu interès». Aquest és el cas de la zona del Cònsul o Vil·la Betània, on el presumpte cap de la trama urbanística, Lluís García Sáez, Luigi, havia comprat terrenys que encara estan pendents d'edificar. Segons va explicar l'alcalde, acompanyat del regidor d'Urbanisme, Jordi Pera (ERC), davant dels mitjans de comunicació, un cop des de l'Ajuntament s'hagi revisat el planejament, es donarà a supervisar als tècnics del Departament de Política Territorial i Obres Públiques abans de fer-ne l'aprovació provisional. «Volem assegurar que el pla sigui lògic i correcte. Ens ha d'ajudar a resoldre temes importants per al poble, com la manca d'equipaments», va dir Vinyes.

Un altre dels sectors que es miraran amb molt de detall és la zona del Bareu que queda per desenvolupar, l'últim sector de creixement del municipi. Aquest planejament es va portar a terme quan el cap de planejament de l'Ajuntament arenyenc era Genís Carbó, que també ha estat imputat en el cas per un tema urbanístic de Sant Andreu de Llavaneres. «Sobre les seves actuacions no tenim sospita, però estem a l'espera», va manifestar l'alcalde. Vinyes sí que va criticar que el llavors coordinador del planejament urbanístic al municipi compaginés la feina, per la qual tenia un sou de dedicació exclusiva, amb la seva pròpia empresa d'assessoria urbanística. «Se li podia haver obert un expedient per incompatibilitat», va dir.

El consistori, que havia apuntat a final d'any que aprovaria el planejament, ja ha anunciat que aquesta revisió «amb més calma» endarrerirà com a mínim fins a l'estiu vinent l'aprovació del document urbanístic.

RAMON VINYES
Alcalde d'Arenys de mar
«Volem assegurar que el pla sigui lògic i correcte. Ho mirarem amb nous ulls»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona