Urbanisme

municipal

Crítica a l'opacitat de les obres del teatre de Manlleu

L'oposició lamenta en el ple que no se'ls hagi informat de les deficiències tècniques detectades en el projecte

El govern diu que tot està sota control

Les esperades obres del Teatre Centre de Manlleu continuen aixecant polseguera. Aquest dimarts, l'Ajuntament i l'empresa adjudicatària de l'obra, Top Proyectos y Contratas, van signar el contracte per reprendre a partir de dilluns que ve la rehabilitació de l'emblemàtic edifici del carrer del Pont. En el ple municipal, però, els tres grups de l'oposició –PDeCAT, CUP i ICV– van demanar explicacions sobre les deficiències en diversos àmbits que els tècnics han detectat en el projecte executiu i van lamentar que en un tema de ciutat com aquest no se'ls hagi informat degudament ni se'ls hagi tingut en compte per intentar buscar solucions: “Analitzant-ho tot plegat tenim moltes incerteses. S'hauran de fer moltes modificacions del projecte inicial i temem que l'obra costi molt més del que s'ha pressupostat”, va remarcar Benjamí Nieto, portaveu del PDeCAT. En la mateixa línia, Albert Generó, de la CUP, va alertar que el projecte “ha cremat etapes a cop de decret d'alcaldia”, i sense tenir en compte l'opinió de la resta de forces del consistori.

Correccions i confiança

Des del govern, l'alcalde, Àlex Garrido, va certificar que en el projecte inicial, redactat fa gairebé una dècada, els tècnics han detectat diversos aspectes dubtosos, “però Dilmé, Fabré, Torras i Associats ha assumit el repte de solucionar aquestes mancances amb els diners que hi ha sobre la taula”.

Des de l'àrea d'Urbanisme, el regidor Enric Vilaregut va matisar i va intentar esvair els dubtes de l'oposició: “Dieu que s'han amagat coses que han estat des del primer dia en l'apartat del perfil del contractant”. Vilaregut va explicar que s'ha agafat l'antic projecte per fer els interiors del Teatre Centre i s'ha encarregat a Dilmé un projecte refós que s'adapti a la normativa actual: “No neguem que és un repte complicat, però tenim confiança absoluta que es podrà fer i que el pressupost és el correcte.”

Dilluns vinent està previst que es comenci a actuar a l'interior de l'edifici. Després d'una dècada tancat i mig abandonat, els primers dies es dedicaran a netejar les estances del Teatre Centre, que presenten una situació de salubritat precària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona