Urbanisme

Municipal

Comencen 14 mesos d'obres al Teatre Centre de Manlleu

La rehabilitació de l'emblemàtic teatre ha trigat una dècada a reprendre's

Durant les primeres setmanes caldrà fer una neteja a fons de l'edifici

Amb la presència del regidor d'Urbanisme, Enric Vilaregut, el director d'obra, Lluís Dilmé, i representants de l'empresa constructora, Top Proyectos y Contratas, ahir es van reprendre les obres del Teatre Centre de Manlleu, un equipament que en la darrera dècada ha vist com primer la falta de finançament i més tard els problemes derivats de no ser un edifici públic n'han retardat la seva rehabilitació durant deu anys.

Pràcticament convertit en un colomar, durant els pròxims dies les primeres feines que s'hi faran consistiran a netejar l'edifici, desinfectar diverses zones i, sobretot, posar xarxes i reixes en les obertures que han permès l'entrada al recinte als ocells: “Tot seguit s'han d'acabar de repassar alguns forjats”, va remarcar el regidor Enric Vilaregut, que té molt clar quina serà la principal millora que aportarà el projecte refós, que ha anat a càrrec de l'empresa Dilmé, Fabré, Torras i Associats: “Es millora molt la seguretat. No serà un teatre tan anxovat com el vell, i s'han creat noves sortides d'emergències.” El cost d'aquesta segona fase, que ha de permetre poder-hi tornar a fer representacions, té un cost d'1,17 milions d'euros, i la previsió és que estigui acabada d'aquí a catorze mesos: “El projecte ens marca aquest termini, però creiem que es podrà escurçar i que l'equipament estarà a punt abans de l'estiu del 2018”, va afirmar Enric Vilaregut.

Recursos pendents

La fase d'obres que ara comença deixarà el teatre gairebé enllestit, però zones com la platea o diversos elements de la part escenogràfica s'hauran de finançar a part: “Pensem que en el transcurs de les obres solucionarem aquests temes i, de fet, amb la baixada en l'adjudicació de l'obra –vora 180.000 euros– ja es podran cobrir algunes d'aquestes despeses”, va explicar el regidor d'urbanisme manlleuenc. La previsió és que la capacitat del Teatre Centre sigui d'aproximadament 370 persones.

Amb la posada en marxa del teatre a prop, l'objectiu de l'Ajuntament serà trobar finançament per arreglar els pisos superiors. En la darrera visita de Santi Vila a Manlleu, el conseller de Cultura va assegurar que intentarà “acabar l'equipament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona