L'espai de davant de la canònica de Vilabertran es transforma en un parc urbà

Aquesta setmana han començat els treballs arqueològics

Tot el sector de la part davantera del conjunt de la canònica de Santa Maria de Vilabertran, que integra la plaça de l'Església i el paratge de la Font, es transformarà en un gran espai urbà format per una plaça i una zona verda. D'aquesta manera es reordenarà tot un sector que l'Ajuntament ha anat adquirint a particulars i s'hi aplicarà uniformitat, per posar en relleu la façana de l'església i l'entorn del monestir. El paratge de la Font era de titularitat privada, però l'Ajuntament, els dos darrers anys, ha anat comprant més de 14.000 m² que eren feixes d'horts on hi ha arbres centenaris. Fa 25 anys ja es van adquirir els horts de davant de la plaça i es va deixar com un espai per a aparcament i una zona on hi ha jocs infantils. «En aquell moment va ser una actuació molt important per al poble, però no es va fer res més. En aquest mandat hem tornat a agafar el fil, s'ha comprat més espai i ara es reordenarà tot, de manera que hi haurà una transformació molt important», ha explicat l'alcalde de Vilabertran, Martí Armadà.

Aquesta setmana van començar uns treballs arqueològics per certificar que no hi hagi elements històrics de valor al subsòl. Aquest és un pas previ a possibilitar la urbanització del sector que es farà l'any vinent amb una ajuda de 500.000 euros que l'Ajuntament ha obtingut de l'Estat. L'avantprojecte inclou l'actuació en tres àmbits: el de la plaça de l'església, la zona central d'aparcaments i el sector de la Font, on es farà un parc de natura amb itineraris. També es preveu fer lavabos públics i un quiosc bar a l'aire lliure per a l'estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona