Urbanisme

Municipal

Teià aprova el projecte del nou clavegueram de la riera

Finalment, destinarà prop de 900.000 euros a aquesta actuació, que s’encareix per la complexitat hidràulica i urbanística

Tots els grups hi van votar a favor i la previsió és que comenci a la tardor

Unanimitat de tots els grups municipals –Acord amb Teià-ERC, PDeCAT i GT– per tirar endavant un dels projectes cabdals per al municipi i que s’endú bona part de la inversió per al pressupost d’aquest any. Finalment, seran prop de 900.000 euros els que s’hauran de destinar a renovar el clavegueram al passeig de la Riera, l’eix vertebrador del poble i que s’haurà de fer de nou al tram central, des de la rotonda del passeig del Castanyer fins al parc de Can Godó.

L’alcalde de Teià, Andreu Bosch, va explicar que es tracta d’un “projecte complex des dels punts de vista urbanístic, hidràulic i de mobilitat”, el que ha portat a elevar-ne el pressupost fins a 880.000 euros, IVA inclòs. Inicialment, el consistori preveia que els treballs podrien tenir un cost de 600.000 euros.

La portaveu de GT, Maria Teresa Casellas, va assenyalar que “és una obra que s’ha de fer” i va expressar el desig que “les empreses que es presentin a la licitació abaixin el preu”. També l’alcalde va pronosticar que “hi haurà molta concurrència”.

La redacció del projecte executiu s’ha pogut finançar gràcies a una subvenció del 80% de la Diputació de Barcelona. L’Ajuntament també confia en una subvenció de l’ens supramunicipal per obtenir fins a 300.000 euros per al finançament, a què caldria sumar un ajut de 175.000 euros més d’un préstec a interès zero atorgat per la institució. En el ple, l’alcalde va informar que aquell mateix dia s’havia reunit amb la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, per estudiar vies de finançament suplementàries i va avançar que li trametria aquest acord de ple per “donar més força” a la petició. En tractar-se d’una obra prioritària de sanejament, l’Ajuntament confia a rebre una dotació complementària de la Diputació.

“Quan en coneguem l’import, llavors haurem d’establir el mecanisme adient per cobrir la diferència amb recursos propis pressupostaris perquè al llarg d’aquest any puguem treure l’obra a concurs”, va dir Bosch. La previsió és que es pugui tirar endavant a la tardor.

LA XIFRA

880.000
euros es calcula que costarà l’actuació que ha de renovar la xarxa en el tram central del passeig.

LA FRASE

Estem parlant d’un projecte complex des dels punts de vista urbanístic, hidràulic i de mobilitat
Andreu Bosch
alcalde de teià (ERC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia