Palau-solità crea un consell ciutadà per desencallar el POUM el 2010

L'alcaldessa vol superar la baralla política i corregir les mancances del pla inicial

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Josep Maria Serravinyals, va aclarir que els grups del govern són «els primers interessats que això s'acabi». Però encara que l'alcaldessa, Mercè Pla, va incloure el POUM en la llista de projectes municipals per a l'any vinent, va insistir que s'agafen «el temps necessari perquè surti bé» i establir «un horitzó de solucions» i no pas «de problemes».

El document inicial, sosté l'alcaldessa, «tenia mancances com ara la definició incorrecta de les zones inundables per la riera» o la falta de documents complementaris. Pla destaca que parteixen «de la idea de mantenir un model de poble, amb unes alçàries màximes i uns espais protegits concrets». Però argumenta que han encarregat un procés de participació ciutadana encapçalat per un consell desvinculat dels partits. «No hem volgut fer un consell polític perquè ens continuem barallant eternament», va subratllar.

D'entrada, el consell i el procés paral·lel serveixen de complement a l'allau de consultes que han rebut els tècnics municipals d'Urbanisme en els últims anys per part dels ciutadans afectats. Aquesta situació, sumada a l'estudi en profunditat de l'afectació del pla territorial metropolità (PTMB), ha endarrerit la feina dels funcionaris municipals. L'alcaldessa, a més, diu que el «perfeccionisme» que s'han imposat evitarà que es repeteixin els litigis i contenciosos interposats per propietaris de terrenys requalificats. En la sentència del cas Montjuïc, per posar un exemple, el consistori ha hagut de pagar prop de 350.000 euros d'interessos endarrerits des de l'any 2000.

Malgrat tot, Pla argumenta que el retard ha estat positiu en el context actual de crisi: «Amb el POUM en vigor, els propietaris de sòl agrícola requalificat haurien de pagar contribucions de terrenys urbanitzables i tindrien molt poques possibilitats de vendre les parcel·les.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.