Urbanisme

tribunals

urbanisme

El projecte de reforma de la Granvia de l’Hospitalet arriba a la via judicial

ERC, la CUP, Canviem i Depana presenten contenciosos i alerten de l’impacte en el medi i les persones

L’alcaldessa defensa que és un projecte equilibrat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha admès a tràmit el recurs contenciós administratiu que el grup municipal Canviem l’Hospitalet ha presentat contra el pla director urbanístic (PDU) Granvia. No ha estat l’únic recurs presentat als jutjats contra la transformació del tram de la Granvia més proper a Bellvitge, ja que la CUP i ERC han presentat, conjuntament i amb l’entitat ecologista Depana, un altre contenciós. Els motius adduïts pels tres partits són similars, ja que consideren que el PDU és un projecte de caire especulatiu i opac, fet a l’esquena de la ciutadania, que suposarà un greu impacte mediambiental a la zona.

El portaveu de la CUP-Poble Actiu l’Hospitalet, Khristian Giménez, assegura que el pla tindrà un impacte “irreversible” en la vida dels veïns i en els usuaris dels hospitals de Bellvitge i Duran i Reynals per l’augment de trànsit i de les activitats econòmiques “previstes en contra de les directrius europees”. Aquestes directrius són les relatives a la conservació de les aus i la biodiversitat de la zona, que resultarà amenaçada, segons al·leguen les formacions, “per la construcció de més d’una vintena de gratacels”. El portaveu republicà, Antoni Garcia, afirma al seu torn que “el PDU no té consens” i ha estat “executat de manera unilateral pel conseller Rull i l’alcaldessa Núria Marín”. Garcia recorda que la comissió de Territori del Parlament va demanar aturar cautelarment la tramitació del pla per la manca de consens social i polític.

Canviem l’Hospitalet, per la seva banda, argumenta que es tracta d’un pla que tindrà un greu impacte ambiental, ja que “empitjorarà la qualitat de l’aire amb l’augment de partícules contaminants, en una àrea protegida per ser important en la migració d’aus i reserva de biodiversitat de flora i fauna del municipi i al voltant de zones sanitàries com l’hospital de Bellvitge i el Duran i Reynals”, i afirma que és un projecte “especulatiu que no respon a l’interès general”.

L’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, defensa que el pla urbanístic “és un projecte equilibrat i molt interessant per a la ciutat, perquè permetrà desenvolupar-la econòmicament i obtenir un espai públic verd de 30 hectàrees”. Respecte dels contenciosos, es mostra confiada que els tribunals els donaran la raó. “Fins ara en aquesta ciutat les coses sempre s’han fet correctament i els jutges ens han donat la raó”, assegura.

LA FRASE

El PDU és una amenaça per al medi, posa en perill l’últim espai agrari i la biodiversitat
Khristian Giménez
Portaveu de la CUP-Poble Actiu l’Hospitalet


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona