Urbanisme

Valls invertirà 1,2 milions al passeig dels Caputxins

El projecte, que també inclou la intervenció a la carretera del Pla, prioritza el paper dels vianants

La junta de govern de l’Ajuntament de Valls ha aprovat inicialment el projecte de reforma urbanística que afecta el passeig dels Caputxins i el tram de la carretera del Pla que hi ha entre les places de la Creu i de la Font de la Manxa. Es tracta d’11.300 m² del centre de la ciutat en què l’Ajuntament invertirà 1.244.705 euros, en una obra integral que inclou la renovació completa del ferm, l’ampliació de voreres i la modernització total de les xarxes de serveis públics (aigua i electricitat). A més de les dues vies centrals i els vials paral·lels, en aquesta intervenció també es preveu millorar la plaça Font de la Manxa, on la voluntat és que la font lluminosa construïda per Carles Buïgas per les Decennals del 1971 tornaria a entrar en funcionament, encara que això no figuri en el projecte.

El projecte aprovat inicialment ahir també vol potenciar els elements patrimonials del passeig dels Caputxins, on hi ha l’església de la Mare de Déu del Lledó, la Biblioteca Popular o, a l’altre extrem, el monument als Xiquets de Valls que l’any 1969 va erigir l’escultor vallenc Josep Busquets. També es prioritza l’espai per a vianants, mantenint i renovant la franja central del passeig, ampliant les voreres laterals i fent elevats els passos de vianants. El mateix es farà a la carretera del Pla, amb voreres més amples i passos elevats.

El consistori té previst aprovar definitivament el projecte i posar-lo a licitació abans d’acabar l’any. Es preveu executar-lo en deu mesos i l’obra es faria per fases per minimitzar les molèsties.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia