El Tribunal Superior de Justícia anul·la l'acord per fer d'ús hoteler l'esplanada de Caldes d'Estrac

La sentència que ha fet pública el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) anul·la per falta de documentació l'acord de l'Ajuntament i l'acord posterior de la comissió d'Urbanisme per canviar l'ús residencial de la zona de l'esplanada per un ús hoteler i de balneari. L'anul·lació fa que entri en vigor l'anterior pla general de Caldes i es pugui edificar en aquest espai, situat al centre del poble, fet que ha obligat l'Ajuntament a negociar ràpidament amb la fundació a la recerca d'una solució satisfactòria per a ambdues parts.

El TSJ estima en part el recurs presentat per la Fundació Adolfo Montañá contra l'acord municipal i després de la Generalitat però no accepta la petició d'indemnització que també s'havia presentat de més de sis milions d'euros. La fundació propietària dels terrenys ha mantingut una disputa legal amb les dues administracions des que el 2004 l'Ajuntament va canviar la qualificació dels seus terrenys. A més dels recursos jurídics, també va reclamar en concepte de «responsabilitat patrimonial» una indemnització mínima de 6.708.300 euros per danys i perjudicis, en veure reduïdes les possibilitats d'edificar.

Com que l'estimació del recurs presentat es basa en un tema de procediment, com és la falta de documentació, la mateixa sentència estableix que per tornar a aprovar la modificació del pla general caldrà que s'incorpori la documentació que falta per després revisar si la modificació que es proposa és ajustada o no.

L'esplanada és al centre del poble i, d'acord amb la normativa urbanística, la superfície, de 9.571 m², té una edificabilitat màxima de 6.000 m² de sostre, corresponents a 40 habitatges agrupats en un màxim de dos blocs de quatre plantes. El projecte urbanístic el va aprovar CiU i UPC el 1991 amb una moratòria de dos anys per permetre mentrestant la possibilitat d'executar la construcció d'un hotel balneari en substitució dels habitatges. El 1992, amb el canvi de govern a les mans del PSC, es va aprovar el projecte de compensació per construir els habitatges, però el 2003, amb majoria absoluta del PSC i el suport de CiU, es van suspendre llicències quan la propietat volia començar les obres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona