Urbanisme no permet fer pisos al turó de Caldes i en un edifici catalogat

Tomba el pla per construir 147 habitatges a can Comas i 30 de tutelats a can Vidal

La proposta d'urbanitzar la part alta del turó de Caldes no es veu de bon ull per la Generalitat. És una zona massa visible, amb molta vegetació, que s'ha de mantenir a l'altre costat del turó on hi ha la Torre dels Encantats. L'impacte paisatgístic és un dels recels de l'administració, que no fa gaire també va tombar una altra actuació a l'entorn de les Escoles argumentant el mateix. Així l'actuació que defensava el govern municipal per construir 147 habitatges en aquest sector i 30 de protecció oficial a la finca de can Vidal, situada al Camí Ral, dins el nucli urbà, s'ha de refer. Per un costat, s'exigeix que la densitat dels habitatges se situï a la part inferior del turó. Tampoc s'accepta que l'altura de les edificacions sigui de tres pisos, quan a la resta del municipi, a excepció de la Riera, és de dues plantes. Pel que fa a l'emplaçament dels pisos tutelats a can Vidal, l'informe emès recull que la proposta de fer una construcció nova a les tres parcel·les de la finca contravé la normativa del patrimoni, ja que es tracta d'edificis catalogats. Urbanisme també requereix a l'Ajuntament que sol·liciti un informe a la direcció general de Comerç, ja que en el pla també es preveu un sostre comercial de 3.200 m². Altres aspectes que cal millorar del pla fan referència als serveis viaris i, finalment, se sol·licita una avaluació econòmica i financera de les actuacions previstes, a més d'un pla dels terminis per a la tramitació del planejament.

Un pla fet amb presses

La portaveu del grup del PSC a Caldes d'Estrac, Rosabel Cantenys, considera que la resolució d'Urbanisme «deixa molt clar que el pla s'ha fet precipitadament, amb presses i de qualsevol manera». Hi afegeix que l'alcalde, Joaquim Arnó, que ahir va declinar fer declaracions sobre le tema, va «vendre abans d'hora i amb molt poca prudència el seu pla d'habitatge».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona