El PSC i CiU fan pinya davant les crítiques creixents al pla del Barça

El districte de les Corts vota el projecte un mes i mig després d'haver estat aprovat per l'Ajuntament

«El que fem aquí és una pantomima.» Així va qualificar el portaveu del grup del PP, Sixto Cadenas, que la suposada posició prèvia i no vinculant del districte respecte del pla del Barça es produeixi gairebé un mes i mig després que la modificació del pla general metropolità hagi estat aprovada, en tràmit inicial, a la Casa de la Vila. La intranscendència de la votació al consell municipal no va evitar que el projecte de requalificació com a residencial de l'illa del Miniestadi tornés a suscitar passions. Els dirigents de la coordinadora veïnal van tornar a evidenciar la seva rotunda oposició al projecte i van acusar els seus representants polítics al territori «d'haver-se sotmès a les directrius dels partits». Bona part dels al·ludits, però, van acabar afegint-se als arguments de la plataforma. Cadenas va instar la regidora del districte, Montserrat Sànchez, a demanar a «l'alcalde que suspengui el procés fins que passin les eleccions del Barça» perquè, segons ell, «és probable que a la nova junta no li interessi el projecte». El conseller d'ICV-EUiA, Albert Pérez, va manifestar que les plusvàlues que obtindrà el club blaugrana amb l'operació «són excessives», mentre que la seva homòloga d'ERC, Núria Cuenca, va refermar l'abstenció dels republicans en «un projecte que es pot millorar». CiU va haver de tornar a sortir al rescat del PSC, penjant-se la medalla d'haver estat l'únic grup que ha corregit en benefici de la ciutat, en forma de més equipaments socials i d'un 50% de pisos de protecció oficial, l'acord inicial entre Hereu i Joan Laporta. Sànchez es va defensar de l'allau de crítiques tornant a instar els representants veïnals a fer aportacions a un pla urbanístic que, segons els va dir, «no està definit».

Una derrota de doble sentit

El govern de Jordi Hereu haurà de tornar a implantar el doble sentit de circulació per als vehicles al carrer del Marquès de Sentmenat, entre Numància i Equador, si fa cas de les dues proposicions aprovades, amb els vots de CiU, el PP i ERC, en el ple de les Corts i que anaven acompanyades de més de 300 firmes de residents a la zona. El doble sentit de la via ha estat eliminat fa poques setmanes pel sector de Mobilitat del consistori –ara només s'hi pot circular en sentit Llobregat– aprofitant les obres de remodelació que s'han fet al carrer, però, tal com ha recordar el conseller portaveu dels nacionalistes, Carles Domingo, s'ha passat per alt que aquesta era una proposta d'un document de mobilitat encarregat a una empresa externa que no ha estat discutit ni aprovat per cap òrgan del consistori. «Si el districte creu necessari el canvi de sentit, que ho acordi dins del pla i que ho expliqui en el consell de barri», va reclamar Domingo, que va ironitzar assenyalant que no té cap parentiu amb el portaveu que van enviar els veïns al plenari, de nom Juan Domingo, que va assegurar que els residents no han rebut cap comunicació prèvia de la desaparició del carril en sentit Besòs i que això els obliga a fer una gran volta per poder accedir als pàrquings dels seus habitatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona