Urbanisme

Projecte de remodelació i millora de l’entorn del pavelló esportiu de Quart

Es crearà una plaça amb paviment asfàltic on hi haurà bancs

Gran part de l’esplanada serà per a vianants

S’hi podran fer fires i actes de la festa major

Un nou punt neuràlgic, de vida i de trobada entre els veïns. És la concepció amb què s’ha repensat l’entorn del pavelló poliesportiu de Quart. Els treballs d’adequació i millora d’aquesta zona està previst que comencin pròximament. Tal com assenyala l’Ajuntament, “es tractarà de l’actuació urbanística més important d’aquest mandat”, i es calcula que el pressupost per fer realitat aquesta obra de reforma integral és d’uns 265.000 euros aproximadament. L’alcalde, Carles Gutiérrez, explica que l’exterior del poliesportiu es planteja com una àmplia plaça on s’instal·laran diversos bancs per asseure’s. El batlle indica que, mitjançant aquest projecte, es potenciarà i es dinamitzarà l’ús d’aquest espai. Considera que serà un lloc idoni per celebrar-hi activitats i certs esdeveniments, com ara actes de la festa major, fires i algun concert. Com es pot observar en el disseny de com quedarà, la plaça s’ha ideat com un únic espai, amb un paviment continu i asfàltic. Actualment és de terra i herba i, malgrat que és una àrea gran, diversos veïns del municipi coincideixen que ara “és una extensió perduda i queda malaguanyada”.

El pavelló està situat en un monticle i està rodejat, en bona part, d’espai natural. L’equip de govern subratlla la interessant ubicació de la futura plaça, ja que estarà enmig de quatre equipaments: el pavelló, el camp de futbol Gaudenci Sellés Romà (que és a tocar), la piscina municipal (emplaçada en un altre monticle més elevat que hi ha just al darrere) i el local social, a només 80 metres del pavelló. “La nova plaça estarà totalment integrada en aquesta trama urbana, si bé també tindrà autonomia i un caràcter propi”, hi afegeix l’alcalde.

El paviment resseguirà la gran zona arbrada que hi ha al seu volt, la qual es mantindrà i se’n conservarà la topografia. A banda, es crearà un petit bosc que també conformarà un dels límits de la plaça. Tota la zona de dins de l’esplanada estarà reservada per a vianants i, pel que fa als vorals, en podran fer ús els vehicles (ara hi ha uns pals de fusta entre l’espai central del terreny i el traçat del voral, per on circulen i aparquen els cotxes). Es permetrà l’accés a la plaça mitjançant pilones extraïbles, si bé la voluntat és limitar-hi el trànsit rodat.

LA FRASE

La nova plaça estarà ben integrada a la trama urbana, si bé tindrà autonomia i caràcter propi
Carles Gutiérrez
alcalde de quart

LA XIFRA

265.000
euros és el cost de les obres, les quals està previst que comencin aquesta setmana o la vinent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona