Urbanisme

Urbanisme

El laberint dels carrers de Porqueres

Una exposició i diversos actes participatius al centre cívic conviden a reflexionar sobre la complexitat de la trama urbana del municipi, condicionada, en bona part, pel creixement desordenat de la dècada dels setanta

‘42º06’10’’/2º46’24.On és el Cívic?’ és el títol d’una singular exposició que el centre cívic de Porqueres ha organitzat per atiar els veïns a reflexionar sobre la complexitat de la trama urbana del municipi. “T’has perdut mai per arribar al centre cívic de Porqueres? Has estat fent voltes per arribar-hi i de sobte hi has aparegut però no saps quin recorregut has fet? Has de pensar molt per escollir el camí per arribar al Cívic? ”, es pregunta en el programa de mà. Molt probablement, més d’un –i de dos– hauran respost afirmativament. L’exposició pròpiament dita serà el recull de les aportacions que es facin en una enquesta sobre mobilitat i els itineraris que fa la gent per arribar al centre cívic. Entre els participants a l’exposició se sortejarà... un GPS.

Però tan interessant com la mostra són les activitats paral·leles, totes presentades –com el mateix títol genèric– amb una mirada irònica: en una matinal es van distribuir pel poble cartells amb les coordenades de situació del cívic; pel dia de la fira d’hivern (6 de desembre) han preparat una cursa d’orientació popular i la mainada del cicle superior de l’escola L’Entorn faran un mapa on aniran situant els principals equipaments del municipi, entre altres propostes. La cloenda es farà el dia 14 de desembre al vespre.

L’aspecte urbà de Porqueres és fruit, en bona part, de l’expansió urbanística de la dècada dels setanta, planificada sense massa rigor. “Un cop està construït és molt complicat corregir-ho”, admet l’alcalde, Francesc Castañer, per qui les aportacions a l’exposició poden ajudar al debat sobre la mobilitat que volen impulsar a curt termini.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona