torelló

L'Incasol adquireix el sector de la Caseta i injecta liquiditat al consistori

L'Institut Català del Sòl adquirirà dues parcel·les, de propietat municipal, situades al pla parcial La Caseta de Torelló. Per la venda d'aquestes parcel·les, l'Ajuntament percebrà un total de 2.6 milions d'euros. Aquesta operació és el resultat de la renegociació d'un conveni anterior subscrit entre l'Incasòl i l'Ajuntament i que ara, segons va explicar el regidor d'Hisenda, Pere Galobardes, en el ple de Torelló de dilluns al vespre, ha calgut renegociar per adequar les condicions econòmiques al preu de mercat. «És un dels convenis més importants que haurà subscrit l'Ajuntament de Torelló en els darrers anys, ja que permetrà afrontar un seguit d'inversions i tornar a pagar els proveïdors de l'Ajuntament a 60 dies i, fins i tot, estudiar si ho podem fer a 30», va afirmar el mateix Galobardes. El conveni estableix el calendari de pagaments –a partir d'ara i fins al setembre de 2012– i inclou una clàusula en virtut de la qual si, en el termini de tres anys, l'Incasòl ven els terrenys per sobre del preu estipulat en l'escriptura de compravenda, haurà d'abonar la diferència.

El ple va donar llum verd també a l'aprovació definitiva del projecte de la plaça Nova, desestimant el conjunt d'al·legacions que havia presentat el grup municipal d'ERC. L'alcalde, Miquel Franch, va explicar que el mes que ve l'Ajuntament tindrà recursos econòmics per tirar endavant un projecte que supera els 1,3 milions d'euros. Franch va afirmar que la plaça es farà i que es farà molt ben feta i representarà una millora molt important per a tota la ciutadania de Torelló. Tot i que no va aventurar una data d'adjudicació de les obres, l'alcalde es va mostrar confiat a poder presentar el plec de condicions en la propera sessió plenària del consistori. L'aprovació va rebre el vot a favor del PSC, CiU i ICV-CdG. Finalment, i tot i que, en principi, començarà el curs amb una sola línia, la llar d'infants de La Cabanya estarà preparada per obrir, el setembre vinent, amb dues línies si hi ha més demanda de la prevista. L'alcalde va adquirir aquest compromís, en el mateix ple, arran de les preguntes dels dos grups de l'oposició municipal. Segons ell, i d'acord amb les inscripcions, es valorarà la conveniència d'obrir amb dues línies. Al mateix ple, es va aprovar la liquidació del pressupost, es va aprovar el reglament regulador del Banc d'Aliments que s'ha posat en marxa aquest mes de març, el text refós del Pla Especial Urbanístic del Catàleg de Protecció del Patrimoni Històric, Arquitectònic i Paisatgístic del terme municipal de Torelló i el reglament regulador de les bases d'adjudicació d'habitatges de protecció oficial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona