Urbanisme

Can Victu de Sant Joan ja és públic

El ple acorda comprar l’edifici adjacent, que permetrà millorar l’accés a l’antiga estació

ERC diu que hi ha altres prioritats

L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha completat l’operació urbanística del magatzem de can Victu amb la compra de l’edifici adjacent, una operació que ha durat tres anys. Amb un cost de 160.000 euros i un cop formalitzada la compra, el govern local es reunirà amb els responsables de Carreteres de l’Estat per projectar la millora de l’accés a la carretera d’Ogassa i, per tant, al sector de l’antiga estació des de l’eix pirinenc al pas pel municipi.

Un cop s’hagi dut a terme l’enderroc pertinent, s’hi habilitarà una zona verda, a part de l’esmentada millora d’accés. L’alcalde, Ramon Roqué (MES), ha remarcat que aquesta zona verda de nova creació és estratègica, perquè està situada a l’accés al poble, a tocar del pont Nou.

La compra de l’antic magatzem de can Victu ha generat les crítiques del grup municipal d’ERC, a l’oposició, en l’última reunió del ple. El seu portaveu, Sergi Albrich, ha explicat que tot i que anteriorment havien donat suport a l’adquisició d’aquest immoble, ara hi han votat en contra perquè no consideren prioritària aquesta operació urbanística. Segons ell, no està prou justificada la inversió de 160.000 euros en la compra d’aquest edifici només per enderrocar-lo. Albrich hi ha afegit que aquests diners provindran d’una sol·licitud de crèdit i que aquesta compra respon a la voluntat d’enderrocar aquest edifici per transformar l’espai en una gran zona verda al voltant del rec d’Oganes i millorar tímidament la proposta, ja acordada, de l’accés de la carretera de l’estació. “Enderrocar l’edifici de can Victu per destinar-lo a zona verda és un contrasentit i no representa cap millora important a l’accés al barri de l’Estació. Hi ha altres prioritats més urgents, com ara acabar d’arreglar els carrers de la vila vella”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona