Urbanisme

La polivalència del Firal petit d’Olot fa replantejar els seus jocs infantils

L’Ajuntament ha decidit no tornar a col·locar els que hi havia i està estudiant posar-hi un model que agradi als usuaris i alhora sigui desmuntable

Els jocs infantils que hi havia al Firal petit d’Olot (la zona de transició entre el passeig d’en Blay i el Firalet) no s’hi tornaran a posar. L’equip de govern municipal està estudiant la instal·lació d’uns aparells per a mainada alternatius que millorin els originals en dos aspectes: no s’han d’escalfar quan faci calor i s’han de poder desmuntar amb facilitat.

Els jocs es van posar en aquest indret al mes de febrer, al cap d’uns mesos d’estrenar-se la remodelació del passeig d’en Blay. El recinte per a mainada incloïa un giratori, dos gronxadors, dues excavadores i un tobogan situats en alguns dels cercles de terra que es van deixar enmig del terra dur que caracteritza el nou Firal.

Els inconvenients

Els aparells, que van costar uns 40.000 euros, tenien unes estructures metàl·liques que els mesos de més calor s’escalfaven massa i cremaven quan es tocaven. D’altra banda, quan es van acostar les dates de les Festes del Tura de l’any passat (a principis de setembre), la junta de seguretat local va decidir que s’havien de retirar perquè el Firal petit havia de ser l’espai dels concerts més multitudinaris de les festes i podien ser causa d’accidents.

El regidor de Serveis Urbans, Aniol Sellabona, va exposar totes aquestes dades en el darrer ple municipal, arran d’una pregunta plantejada pels regidors de la CUP. Sellabona va assegurar que no es volia renunciar al fet que el Firal petit sigui el marc d’esdeveniments que atraguin molt de públic i per això –va indicar– els equips tècnics estan estudiant la col·locació d’uns jocs que es puguin posar i treure amb facilitat. La qüestió de l’escalfament del material no seria tan determinant a l’hora de buscar l’alternativa perquè –segons va assenyalar el regidor– es confia que els arbres que hi ha plantats a la vora acabin donant ombra un cop hagin crescut.

Els jocs desmuntats es posaran en algun dels barris que n’han demanat per substituir-ne de vells.

LA FRASE

Els jocs que hi havia els posarem en alguna altra zona de la ciutat; hi ha barris que en demanen
Aniol Sellabona
REGIDOR DE SERVEIS URBANS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona