Urbanisme

L'Ajuntament de l'Armentera, al jutjat per haver permès una obra il·legal

El jutge ha admès a tràmit la demanda

La demanda l'han presentat els propietaris de Can Muñoz, antic Mas Colom, contra l'Ajuntament de l'Armentera per haver deixat fer unes obres il·legals a la casa del costat, al carrer Ginjoler número u. Segons l'advocat dels demandants, Josep López de Lerma, «les obres realitzades excedeixen de molt la llicència donada el seu dia i vulnera les normes subsidiàries del municipi». En concret, segons els demandants, la llicència era per reformar l'interior d'una casa unifamiliar i finalment s'hi han fet tres pisos independents.

L'advocat hi afegeix que «les reiterades denúncies a l'Ajuntament en cap moment van motivar ni l'alcalde, Josep Oliveras, ni l'arquitecta municipal, autora del projecte i directora facultativa de les obres, a portar a terme cap inspecció».

Ara, les denúncies s'han traslladat al jutjat, que ha admès a tràmit la demanda i que ha demanat informació al consistori.

La demanda es presenta ara contra l'alcalde actual, Josep Oliveras, tot i que la llicència inicial la va donar l'anterior batlle, Miquel Isern. En concret, el recurs contenciós administratiu que s'interposa és per «inactivitat» de l'alcalde i de l'arquitecta municipal per haver deixat fer unes obres que no s'ajustaven a la llicència donada pel consistori. En l'escrit presentat al jutjat es considera que «no s'ha exercit la potestat de protecció urbanística» i també que no es va declarar caducada la llicència. La part demandant diu en l'escrit judicial que s'havia presentant un recurs demanant la nul·litat de la llicència que no ha estat respost dins el termini legal.

«Pagaran una multa»

L'alcalde de l'Armentera, Josep Oliveras, ha explicat que el problema amb aquestes obres es va iniciar en el mandat passat i que quan va entrar l'equip de govern actual «les obres estaven ja gairebé acabades». Oliveras diu que l'Ajuntament va veure que s'havien construït dos pisos de més que no preveia la llicència quan es va anar a fer la inspecció de primera ocupació. A partir d'aquí, diu l'alcalde que s'ha obert un expedient sancionador que s'ha aturat mentre es mirava si l'obra es podia legalitzar. «Si es pot legalitzar no cal que ho tirem a terra, però ara l'expedient s'ha tornat a obrir i els propietaris hauran de pagar una multa», va concretar. Oliveras hi ha afegit que l'Ajuntament «ha intentant per tots els mitjans que ha tingut» solucionar aquesta qüestió. També ha dit que l'arquitecta, també demandada, ja no treballa a l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona