Urbanisme

El pla acústic de Vila-real aposta per desplaçar l'estació de tren i la N-340

Iniciativa critica el “cinisme” de la proposta per tractar-se d'una “excusa”per poder urbanitzar més i alerta dels perjudicis d'allunyar l'estació del nucli poblacional

La portaveu de l'àrea de Medi Ambient i sostenibilitat del col·lectiu local d'Iniciativa a Vila-real, Àfrica Bovaira, ha manifestat hui que el Pla Acústic Municipal on les grans apostes són desplaçar l'estació de tren i la N-340 conté molt de “cinisme”.

Segons Bovaira, “el problema de la contaminació acústica “acaba sent una excusa” perquè, assegura, “el que es pretén és desplaçar l'estació i les vies, i la N-340 més a l'est, per poder pegar-li una gran mos al poc de regadiu que queda en el terme municipal i urbanitzar fins al terme de Borriana”.

“No estem parlant de millorar la qualitat de vida de la població, sinó de crear més negoci per a les constructores a consta del territori”, ha manifestat Bovaira.

Aquesta ha recalcat que la N-340 ja passa completament per fora del casc urbà, igual que les vies del tren, “així que no sabem a què s'està jugant realment”, ha dit, i ha acusat l'equip de govern de “mentir” quan diuen que ADIF contempla desplaçar l'estació atés que en una recent resposta parlamentària del govern estatal a Joan Herrera, es va informar “justament del contrari”.

Segons la portaveu ecosocialista intentar allunyar l'estació del casc urbà, com insinua el PP, “és castigar a la població i inutilitzar un servei que a hores d'ara funciona prou correctament” si es compara amb els problemes d'Almassora o Borriana on l'estació està molt desplaçada de la població.

En opinió de Bovaira el que realment cal és fomentar la reducció del trànsit viari potenciant el transport públic, els carrils bici, i emprenent campanyes de conscienciació. “Allò que trastoca la tranquil·litat de les vivendes són els carrers plens de vehicles i no la N-340”, ha remarcat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona