Urbanisme

urbanisme

La Generalitat planteja una gran àrea industrial entre Golmés i Vila-sana

El Pla Director del Pla d'Urgell preveu que un nou pol d'activitat econòmica compartit per tots els municipis de la comarca i un creixement residencial moderat

La comissió d'Urbanisme de Lleida ha aprovat aquest dijous de forma inicial el Pla Director Urbanístic de la comarca del Pla d'Urgell, el primer que s'aprova a la demarcació de Lleida per regular un àmbit comarcal. La proposta, que ara entra en un període d'informació pública i de recollida d'al·legacions, engloba l'ordenació urbanística del territori de 16 municipis i es basa en el Pla Territorial de Ponent.

El document preveu un creixement residencial del Pla d'Urgell moderat: dels 35.800 habitants actuals als 44.500 el 2026, però sense augmentar el nombre d'habitatges planificats: el potencial de nous habitatges disponible amb la planificació actual és de 16.850 habitatges, i el marge que queda per créixer seria de 4.500 habitatges en nous sectors residencials.

Però on el pla planteja una intervenció important és en el sòl industrial. El pla preveu una gran peça per a activitat econòmiques d'interès supramunicipal en sòls dels municipi sde Gomès i Vila-sana. Aquesta gran àrea industrial es gestionaria amb un consorci o amb l'eina de gestió que es consideri oportuna on estarien representats els 16 municipis de la comarca, els quals haurien de repartir els costos i els rendiments immobiliaris de l'operació. Urbanisme no descarta que en aquesta operació intervinguin organismes del govern català com l'Incasòl.

El pla director també preveu la conversió de la via fèrria en un eix tren-tramvia amb estacions diverses, i es reserven els terrenys per al futur eix transversal ferroviari, amb una estació a l'est de Mollerussa. El pla també delimita espais protegits i la Xarxa Natura 2000 a l'entorn de l'Estany d'Ivars-Vilasana, el Pla de la Serra o el Tossal de Margalef.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.