Urbanisme

vielha e mijaran

El jutge vol saber a qui acusa l'exalcalde

Riu va dir que la denúncia contra ell era per tapar “altres irregularitats”

Al jutge no li han passat desapercebudes les declaracions que va fer als mitjans de comunicació l'exalcalde de Vielha e Mijaran, Joan Riu, en el moment de saber-se que està acusat, juntament amb una trentena de constructors aranesos, per la conversió il·legal de mig centenar de bordes (cabanes de pastor) en habitatges de segona residència. Riu va dir que el seu cas era una “cortina de fum” per tapar “altres irregularitats” que es cometen a la vall. L'exalcalde va dir que s'han denunciat casos d'intercanvi de favors vinculats a la política i els negocis que “res tenen a veure amb aquest cas” (vegeu El Punt del 28 d'octubre).

Ara, el jutge de Vielha que instrueix el cas de les bordes il·legals ha signat una acta en què ordena a la Guàrdia Civil que interrogui l'exalcalde perquè “precisi de manera exhaustiva la naturalesa d'aquests fets (...) així com la identitat de les persones que podrien tenir participació en ells”.

El Síndic d'Aran, també

El jutge estén aquesta ordre d'interrogatori al síndic d'Aran i diputat per Unitat d'Aran-PSC al Parlament, Francés Boya. Boya, company de partit de l'exalcalde, també va fer declaracions públiques sobre el cas.

El procés per les bordes il·legals arrenca d'una investigació de juliol del 2008. S'han investigat 55 casos, 10 s'han arxivat, 7 ja estan jutjats o pendents de judici i 38 en procés d'instrucció. En total hi ha 33 persones imputades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.