Urbanisme

MATADEPERA

Les obres del Teatre-Auditori tanquen una dècada d'espera

PRIMERA FASE

La construcció de l'Escola de Música i de la sala de cambra va començar la setmana passada i està previst que s'acabi d'aquí a divuit mesos

El projecte, que també inclou una sala gran, es va originar l'any 2000

La primera fase de la construcció del Teatre-Auditori de Matadepera va començar la setmana passada, just una dècada després que sorgís la idea d'englobar les diverses activitats culturals del municipi en una sola instal·lació. Les obres començades són les corresponents a la sala de cambra, amb capacitat per a 80 persones, i l'Escola de Música Frederic Mompou, que té previst començar el curs 2012/2013 al nou espai. Encara quedarà pendent la construcció de la sala gran –de 280 butaques–, del vestíbul i dels camerinos, que, com la primera fase, tindrà una durada aproximada de divuit mesos. Tot i això, l'Ajuntament confia que els dos terminis podran coincidir parcialment.

L'import del començament de les obres és d'1.145.000 euros més IVA, i el del projecte arquitectònic és de 105.000. Totes dues quantitats han estat finançades íntegrament pel Ministeri de Cultura, que l'any que ve –així va quedar plasmat en el pressupost aprovat aquest dilluns– aportarà 848.000 euros més per continuar amb la construcció. El consistori espera que gairebé tot el cost global de l'obra provingui de les subvencions de l'Instituto de las Artes Escénicas y de la Música, per bé que no descarta haver d'aportar una petita part.

Les obres es fan a l'espai que fins fa poc ocupava el camp de futbol de Matadepera –se n'està acabant un de nou, de gespa artificial, a prop del camp de golf–, i responen al disseny dels arquitectes Lluís Dilmé i Xavier Fabré. Ells van ser els autors de les rehabilitacions del Liceu i dels teatres Principal de Sabadell i Terrassa, entre altres actuacions.

Una llarga espera

La idea de construir el Teatre-Auditori va sorgir l'any 2000, arran dels dèficits plantejats per les entitats culturals. En primer terme, la Diputació es va oferir a sufragar els costos de redacció i el primer esborrany de l'avantprojecte, però la iniciativa va quedar aturada. No va ser fins que el grup parlamentari de CiU a Madrid ho va plantejar que l'Estat va recollir la iniciativa, per bé que el 2008 no va fer efectiva una partida inclosa en el pressupost.

LA XIFRA

4,5
milions d'euros
és el cost global del projecte i es preveu que ho assumirà en gran part el Ministeri de Cultura.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona