Els pisos protegits de Llavaneres acumulen més retards perquè la constructora renuncia ara a fer-los

L'Ajuntament anuncia que obrirà un altre concurs amb una segona promoció

Els onze joves adjudicataris dels pisos de Can Rivière, que ja fa dos anys que els esperen, hauran de tenir més paciència. L'empresa que havia de construir els habitatges, Bonestil Granollers SL, ha renunciat a fer-los. La firma ha fet servir com a argument per fer marxa enrere l'actual situació de crisi del sector immobiliari. De fet, en l'acord es preveia que la companyia havia de comprar el solar, valorat en 165.368 euros i situat a tocar del casal de la gent gran, i assumir la construcció i gestió dels pisos, seguint el projecte que va aprovar l'Ajuntament. Aquestes obres ja haurien d'haver començat, però a hores d'ara encara no s'hi ha fet res. La promoció, a més dels onze habitatges d'entre 55 i 70 metres quadrats, inclou la construcció de 14 aparcaments.

L'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres, que cobrarà una indemnització de 16.500 euros, haurà de convocar un altre concurs perquè les empreses interessades puguin aspirar a tirar endavant el projecte. L'alcalde, Bernat Graupera, assenyala que aquest cop el contracte inclourà la construcció dels 25 pisos protegits que s'han d'aixecar al carrer de Sant Antoni perquè, des del punt de vista econòmic, sigui més atractiu per a les constructores. «En el pròxim ple aprovarem el plec de clàusules per posar a licitació les obres», hi afegeix Graupera. Des de l'oposició, el PSC i el PP, els dos partits que governaven junts a Llavaneres quan es van sortejar els habitatges, han demanat a l'actual govern municipal de CiU que estudiï la possibilitat de repercutir en el preu final dels pisos els diners de la indemnització que ha cobrat l'Ajuntament.

Un sorteig polèmic

El març del 2007 i a les portes d'unes eleccions municipals, el govern de Llavaneres del PP i el PSC d'aleshores va sortejar els 36 habitatges de protecció oficial que s'havien de construir tant a la finca de Can Rivière com al carrer de Sant Antoni. Dos anys després, les obres encara estan pendents de començar. Però, a banda d'aquest darrer entrebanc, a l'inici del mandat el nou govern municipal es va trobar que el projecte d'aquesta segona promoció –el del carrer de Sant Antoni– no es podia tirar endavant perquè la Generalitat, per acabar-ho de complicar, l'havia suspès. L'Ajuntament de Llavaneres va haver de tornar a negociar amb els propietaris afectats un altre conveni urbanístic que finalment és el que es va aprovar definitivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona