Urbanisme

La contra

Cap a l'habitatge protegit

El nou planejament urbanístic (POUM) de Sant Vicenç de Montalt estableix que prop de la meitat dels pisos que es construeixin al municipi hauran de ser públics

En certa manera, Sant Vicenç de Montalt sempre ha tingut fama de ser un poble d'alt nivell. Sense comptar el nucli antic, en els darrers anys el municipi ha estat l'exponent, segurament pel seu atractiu i la seva tranquil·litat, d'un creixement de casetes amb jardí, moltes de les quals utilitzades com a segona residència per trobar-hi la pau perduda a les grans urbs.

Ara, l'equip de govern municipal, format per CiU, el PSC i AxSV, vol tirar endavant –després d'anys d'espera i molts entrebancs– el nou pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), que ha de traçar les línies mestres i les previsions de creixement del poble per als propers anys. A grans trets, amb aquest document es proposa posar fi al clixé desgranat més amunt, ja que es calcula que prop de la meitat dels habitatges que s'hi construiran hauran d'estar sota algun règim de protecció pública. Dit d'una altra manera, es garanteix l'accés a un habitatge a persones a qui, per la seva condició social o pel seu nivell d'ingressos, fins ara se'ls feia impossible gaudir d'aquest dret. I és que amb els números a la mà, el nou planejament urbanístic preveu per als propers anys la construcció de 665 habitatges. D'aquests, 315 seran protegits mentre que la resta seran lliures.

Tal com van explicar els responsables municipals, la construcció dels pisos es repartirà per diversos punts del poble, però seran sobretot dos sectors –el Sot del Camp i Can Mora– on s'ha projectat el nombre més elevat d'habitatges. En el primer nucli s'hi construiran 273 pisos, dels quals 147 seran públics, mentre que en el segon punt està previst fer-hi 160 habitatges, dels quals 89 gaudiran d'alguna protecció. Tot això fa que la superfície total prevista destinada a tots els habitatges assoleixi els 28.000 m², aproximadament, i pel que fa a les mides dels habitatges, el nou POUM preveu que oscil·lin entre els 70 m² i els 90 m². Pel que fa al nombre d'habitants, si es compleix línia per línia el nou planejament urbanístic, s'hauria de passar dels 6.000 actuals a 8.500.

Després de tants anys de feina i revisions per part de la Generalitat, el regidor d'Urbanisme, Enric Miralles (CiU), va expressar la seva satisfacció “per com ha quedat finalment el document”, i no es va estar de felicitar tant “els tècnics de la casa” com l'equip redactor. Pel regidor, el nou POUM “proposa un creixement moderat i sostenible”, i en aquest sentit hi va afegir que “el poble ja no podrà seguir creixent més”. L'única recança que queda al govern és no haver pogut dotar d'habitatges la zona de Vila Blanca, ja que està afectada pel pla director costaner. “Era un molt bon lloc per fer-hi més habitatge protegit i així arribar al 15% a tot el poble”, va reflexionar Miralles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona