Urbanisme

caldes d'estrac

El govern demana ara que no s'enderroqui el Marola

Adjudica dues guinguetes del passeig i reclama una excepció per a aquesta tot i que incompleix la llei de Costes

El propietari ha presentat un contenciós

El govern municipal va portar per urgència a l'últim ple una moció en què demana a la Generalitat que faci una excepció i que deixi sense efecte la resolució de Costes en què insta que s'enderroqui la guingueta del restaurant Marola, al passeig marítim, perquè no s'ajusta a la normativa.

La petició ha sorprès molta gent, ja que arriba mesos després que fos l'Ajuntament qui presentés un projecte de reforma de les guinguetes en què a més de renovar les concessions s'havia de moure de lloc la del restaurant Marola per complir amb les distàncies entre edificacions. Va ser el mateix propietari del negoci, Josep Navarro, qui va alertar la Generalitat que el lloc on es proposava que havia de marxar era inundable. Així quedava sense resoldre el trasllat, però Costes instava a fer-ne l'enderroc. L'afectat ha presentat un contenciós administratiu contra el procés que va seguir l'Ajuntament per desnonar-lo amb la intenció de fer complir l'enderroc.

El canvi de decisió del govern coincideix amb l'adjudicació de les noves concessions de les altres guinguetes que hi ha al passeig i que s'han agilitzat abans de l'estiu, tot i l'oposició dels fins ara concessionaris pels elevats cànons que s'aplicaven.

La moció aprovada per urgència preveu que, si es dicta l'excepció i no s'enderroca, es pugui treure la concessió del Marola a concurs per aquest estiu. També s'haurà de treure a concurs una de les guinguetes que va quedar deserta, al costat de la riera de Caldes. Les altres dues les regentaran les societats mercantils Pi i Pi, SCP i Tasted Churros, SL.

L'alcalde, Joaquim Arnó, (CiU) va justificar el canvi de decisió sobre l'enderroc del Marola, perquè “ara que ja s'han assegurat les altres tres, toca mantenir aquesta per tradició de trenta anys i perquè és necessària per mantenir els serveis a la platja de Caldes”. Des de l'oposició, el PSC va criticar el retard per aturar l'enderroc. Tot i això hi van votar a favor.

LA FRASE

Toca mantenir-la per tradició de trenta anys i perquè és necessària pels serveis
Joaquim Arnó
alcalde de caldes d'estrac


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona