Urbanisme

Premià de mar

Un tercer col·lector posaria fi a les inundacions de Premià

Un informe de la Diputació de Barcelona diu que una nova canonada evitaria els problemes que es pateixen a la part baixa del municipi

Les actuacions proposades costen 33 milions d'euros

Els veïns del carrer Sant Francesc, a Premià de Mar, han de col·locar dics a les entrades de casa seva cada vegada que hi ha aiguats. Els dos col·lectors que passen pel municipi no tenen prou capacitat i les aigües pluvials acaben inundant sovint la part baixa del municipi. La situació s'ha agreujat en els darrers anys, després de les obres d'adequació a la carretera N-II, que ha limitat els punts de fuga dels torrents subterranis.

Ara, un treball tècnic realitzat per la Diputació de Barcelona recomana la construcció d'un tercer col·lector que hauria de recollir les aigües brutes que baixen dels municipis de muntanya, com ara Premià de Dalt i Vilassar de Dalt, on la població ha crescut força en els darrers anys. Al 2000, es va fer un segon col·lector que passa per sota del carrer Jacint Verdaguer, però en pocs anys ha quedat obsolet. “No es va pensar amb previsió de futur”, assegura la regidora d'Urbanisme de Premià de Mar, Marisa Ferreras (CiU), que es mostra satisfeta del pla director del clavegueram que durant els darrers dos anys ha elaborat la Diputació. “Ara l'enviarem a l'Agència Catalana de l'Aigua, al consell comarcal i als ajuntaments de Premià de Dalt i Vilassar de Dalt”, conclou Ferreras, que recorda que “els problemes no són endèmics de Premià de Mar ja que els municipis veïns de muntanya també hi tenen responsabilitats”.

Aprofitar la ronda

De fet, el consistori premianenc considera que la futura construcció de la ronda Maresme, paral·lela a l'autopista C-32, podria ser una bona oportunitat per instal·lar la canonada que reculli les aigües fecals dels municipis de muntanya. En aquest sentit, el consistori premianenc iniciarà una ronda de contactes amb els responsables del nou govern de la Generalitat perquè considerin aquest extrem.

Solucions per a Can Pou

La construcció d'aquest col·lector és només una de les 23 actuacions que es proposa al pla, en què es plantegen solucions a curt, mitjà i llarg termini. Un altre dels punts calents és el barri de Can Pou, on el carrer Garrotxa rep les aigües que baixen del camí de Can França. En aquest punt, a l'informe es proposa una solució tècnica per evitar que l'aigua que baixa dels hivernacles acabi entrant als aparcaments privats d'unes cases adossades d'aquest carrer.

L'aplicació de totes les solucions incloses en el pla estan pressupostades en prop de 33 milions d'euros, la majoria dels quals corresponen a intervencions que són responsabilitat d'organismes supramunicipals. El ple municipal va aprovar el document per unanimitat.

LA XIFRA

23
són les actuacions
que proposa el pla director del clavegueram de Premià de Mar.

LA FRASE

Fins ara no s'havia fet una previsió a llarg termini en matèria de clavegueram
Marisa Ferreras
regidora d'urbanisme de premià de mar (ciu)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona