Urbanisme

vilassar de dalt

La crisi paralitza la construcció de 600 pisos a Can Maians

En el nou pla urbanístic no es concreten els paràmetres d'edificació d'una de les illes estratègiques de Vilassar de Dalt

El govern, però, el requalifica com a zona urbana per poder desenvolupar-lo en el futur

La finca de deu hectàrees, però, deixa de ser sòl agrícola

La urbanització de Can Maians, al centre del terme municipal de Vilassar de Dalt, haurà d'esperar uns anys. En el nou pla d'ordenació urbana municipal (POUM) s'ha qualificat com a “zona urbana no delimitada” aquesta fins ara finca agrícola de deu hectàrees. En aquest espai, el govern municipal hi volia desenvolupar una nova zona residencial, amb la construcció de més de 600 habitatges, un 40% dels quals havia de ser de protecció oficial. Com a contrapartida, els propietaris –un grup immobiliari que va comprar la finca als hereus– haurien de construir equipaments per dotze milions d'euros i una gran zona verda.

Precisament aquestes obligacions, en un context de recessió econòmica, haurien estat els motius que operació s'acabés frustrant, segons indiquen fonts municipals. La baixada dels preus i de la demanda d'habitatge ha fet repensar-se l'operació als propietaris, que en els darrers mesos s'han reunit amb el govern municipal per renegociar les càrregues. Tot i això, les dues parts no s'haurien posat d'acord i al final s'ha optat per la via del mig: es canvia la qualificació del sòl –d'agrícola a urbà–, però no es concreten els paràmetres urbanístics. Això obligarà els propietaris a tornar a negociar amb el consistori quan vulguin començar a construir els habitatges. Tot i això, el nou POUM marca que aquesta zona acabarà essent un barri residencial.

Projecte polèmic

L'aprovació inicial del pla urbanístic, el 2006, va deixar sol l'equip de govern, aleshores format pel Grup d'Esquerres i el PSC. Tota l'oposició va votar en contra del que consideraven un creixement excessiu del municipi i, fins i tot, es va crear una plataforma ciutadana, SOS Vilassar de Dalt, que demanava que s'aturessin els plans per a Can Maians.

Ara, la paralització del desenvolupament d'aquesta finca ha motivat que un dels partits de l'oposició, Opció per Vilassar, hagi concedit el seu suport als plans del govern. De fet, Can Maians era el símbol del creixement desmesurat del municipi. La seva aturada tranquil·litza molts sectors de població.

S'acabarà urbanitzant

No obstant això, fonts del govern expliquen que en un futur indeterminat Can Maians “s'acabarà urbanitzant”. Tot i això, no hi ha un calendari previst. “Quan passi la crisi econòmica i els propietaris vegin viable l'operació”, asseguren aquestes fonts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona