Urbanisme

URBANISME

Deltebre reclama al govern un pla per urbanitzar carrers

El pla Delta preveu la urbanització de 60 quilòmetres de vies

El 2019 entrarà en vigor una disposició europea que no permetrà donar llicències en carrers que estiguin pendents d'urbanitzar

Dues terceres parts dels carrers de Deltebre estan pendents que s'urbanitzin, la qual cosa representa 60 quilòmetres de vies. Són carrers en què l'Ajuntament ha de construir voreres, sense barreres arquitectòniques; renovar la xarxa d'electricitat, i entubar i tapar desguassos. El consistori anomena pla Delta aquest projecte, que tindrà un cost d'uns 20 milions d'euros. És per això, que l'alcalde de Deltebre, el republicà Gervasi Aspa, es reunirà amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i li reclamarà una subvenció del 50% del total de la inversió. “Negociarem amb la Generalitat un pla semblant a la llei de barris”, va explicar ahir Aspa, que sosté que l'Ajuntament pot fer front a una inversió d'uns 10 milions d'euros en els pròxims vuit anys.

El pla Delta hauria d'estar executat el 2019, any en què entrarà en vigor una disposició europea que no permetrà donar llicències d'obres en aquells carrers que estiguin pendents d'urbanitzar. “És un projecte que s'ha d'abordar durant els pròxim vuit anys”, va dir Aspa. En el cas que l'Ajuntament de Deltebre no adapte els carrers a la normativa europea, una bona part del municipi estarà qualificada com a zona de sòl urbanitzable no consolidat.

Actualment hi ha 30 quilòmetres de carrers ja urbanitzats completament, però la gran extensió de Deltebre –tot i que només té 12.000 habitants– fa que en queden 60 de pendents. “Urbanitzar un carrer a Deltebre té un cost molt més elevat que en qualsevol altre municipi, perquè també hem de lluitar contra la salinitat del sòl i els problemes d'inundabilitat”, va explicar l'alcalde de la població. En aquest sentit, el consistori deltebrenc ha demanat un projecte definitiu a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que resolgui els problemes d'inundabilitat que té una part important del municipi. “Tenim un problema amb l'evacuació de les aigües pluvials que s'ha de resoldre”, va apuntar Aspa.

D'altra banda, l'Ajuntament adjudicarà en el decurs d'aquesta setmana les obres de reforma del centre comercial de la Cava, una actuació que costarà 1,7 milions d'euros i que serà subvencionada pel fons europeu Feder, el pla únic d'obres i serveis de la Generalitat i el pla d'acció municipal de la Diputació de Tarragona. S'han presentat un total de 21 empreses al concurs i, tot i les crítiques dels grups de l'oposició al projecte de renovació del centre comercial, Aspa va assenyalar que les obres començaran abans de les eleccions municipals.

LA XIFRA

20
milions
d'euros és el cost d'urbanitzar totes les vies de Deltebre que estan pendents, un total de 60 quilòmetres.

Xifra rècord d'inversió

L'alcalde de Deltebre va fer ahir balanç de l'acció de govern durant aquest darrer mandat. Aspa va sostenir que s'ha aconseguit una xifra rècord d'inversió pública al municipi, concretament de 49,7 milions d'euros i entre les obres executades va destacar la construcció del pont sobre el riu Ebre que uneix Deltebre amb Sant Jaume d'Enveja; l'escola bressol; la residència per a la gent gran, i el centre per a persones amb discapacitat intel·lectual que s'està acabant de construir i que generarà prop de 80 llocs de treball. Aspa també es va referir a l'ampliació del centre d'assistència primària i a la millora de les instal·lacions esportives.

D'altra banda, l'alcalde de Deltebre va xifrar l'endeutament municipal en 624,63 euros per habitant, la meitat que Tortosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona