Urbanisme

terrassa

Acaben la urbanització de la Font de l'Espardenyera

Les obres, que majoritàriament han pagat els veïns, es van iniciar el 2009

S'hi ha fet una depuradora d'aigües

Un any i mig després que s'iniciessin les obres, l'empresa Copcisa gairebé ha enllestit els treballs d'urbanització de la zona de la Font de l'Espardenyera, a tocar de Matadepera, que han costat 2,1 milions, dels quals un 89,3% l'han pagat la setantena de propietaris de les cases situades en els set carrers on s'han fet obres. Una delegació municipal, tècnics de l'obra i veïns va fer ahir al matí una visita d'obres per comprovar l'estat dels treballs, que només estan pendents de l'acabament de la plaça situada entre els carrers d'Antolina Boada i del Torrent de les Monges –endarrerida per les pluges dels últims dies–, la restauració de la font i la retirada d'alguns dels antics pals de la xarxa de serveis després que una desena d'habitatges tinguin les connexions noves, va dir Carme Labòria, tinenta d'alcalde de Planificació Urbanística i Territori.

Els treballs executats s'han dividit en dues fases. En una primera s'ha urbanitzat el passeig de Matadepera i la resta de vials, i s'hi ha fet una nova pavimentació amb voreres i s'ha dotat el vial d'una xarxa de clavegueram nova i també d'aigua potable. S'hi ha posat un nou enllumenat públic, s'hi ha fet una nova estació transformadora i s'ha completat i soterrat la xarxa de baixa tensió i la de telefonia, a més de deixar-ho tot a punt per a la implantació de la fibra òptica.

La segona fase ha consistit en la construcció d'un pou de bombament de les aigües residuals abocades al col·lector del torrent de la Grípia, que van a parar a una nova estació depuradora subterrània que usa un tractament biològic per tornar a abocar les aigües a la llera del torrent de Sagrament. El sistema, que ha tingut el finançament de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), es pot controlar informàticament des de les dependències municipals.

LA XIFRA

89,3%
per cent
dels 2,1 milions del cost de l'obra l'han pagat els propietaris i la resta, l'Ajuntament i l'ACA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona