Urbanisme

cabrera de mar

El jutge obliga a enderrocar una casa al Pla de l'Avellà

La sentència també declara nul·la la llicència d'obres que l'Ajuntament va donar als propietaris del terreny on es va aixecar l'immoble. El consistori ja ha anunciat que recorrerà

Un jutge obliga a enderrocar una casa, situada al barri del Pla de l'Avellà de Cabrera de Mar, perquè la llicència d'obres donada per l'Ajuntament no és legal. A més, el magistrat també declara nul·la aquesta llicència, atorgada el setembre del 2008.

Aquesta sentència arriba després que la demandant, Carmen Manresa, hagués presentat un contenciós administratiu. Manresa va explicar que l'Ajuntament de Cabrera de Mar sempre li havia dit que als terrenys on ara hi ha l'immoble plurifamiliar que el jutge diu que s'ha d'enderrocar –just davant de casa seva– no s'hi podia construir perquè no s'ajustava a la normativa. Segons explicava, ella és la principal afectada, ja que viu a la planta baixa del bloc de pisos que hi ha al darrere i ha quedat tapada pel mur de la nova construcció. La demandant deixava constància que, segons el certificat que va emetre l'Ajuntament el 2006, per construir al solar la parcel·la hauria de tenir una façana de com a mínim 15 m i una superfície de 500 m², i la distància respecte als vials hauria de ser de 6 m. En canvi, segons denuncien, la casa que s'hi ha aixecat només fa 338 m², té una façana de 10,50 m i la distància respecte als vials és de 3 m.

“És una satisfacció moral que un jutge m'hagi donat la raó perquè és una cosa per la qual he lluitat molt”, va manifestar Carmen Manresa. D'altra banda, el regidor d'Urbanisme de Cabrera de Mar, Jaume Borràs (CiU), va anunciar que l'Ajuntament té previst recórrer contra la sentència i es va mostrar convençut que al final la justícia els donarà la raó. Borràs també va afegir que, en el seu moment, els informes preceptius van donar el vistiplau a l'atorgament de la llicència d'obres per la construcció de l'immoble –situat al carrer Trafalgar– “perquè hi havia base legal”.

Finalment, el regidor d'Urbanisme va considerar que la sentència que obliga a enderrocar la casa “està mal fonamentada per desconeixement de la base legal dels planejaments urbanístics”. Tot i defensar la legalitat de tot el procés, Borràs va admetre que entenia la situació de la demandant.

Recurs contra la querella

A banda del contenciós administratiu resolt, la veïna afectada també va interposar una querella contra l'Ajuntament per un suposat delicte de prevaricació i contra l'ordenació territorial pel mateix cas. En el seu moment el jutge la va admetre a tràmit, però mesos després va decidir arxivar el cas. En tenir coneixement d'aquesta notícia, però, la veïna va decidir recórrer contra l'arxivament de la causa. Ara s'està esperant que es dicti una sentència.

LES DATES

04.04.11
Surt a la llum
la sentència en què el jutge ordena tirar a terra la casa i declara nul·la la llicència d'obres.
24.09.08
L'Ajuntament de Cabrera
dóna la llicència d'obres per construir l'immoble al Pla de l'Avellà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.