Urbanisme

urbanisme

El nou pla general d'Anglès permet fer 1.500 pisos més

Urbanisme hi dóna llum verd i dels 5.500 habitants es podria passar als 7.900

Aprova els de Masarac i Cervià

La comissió d'Urbanisme va donar llum verd ahir al nou pla d'ordenació urbana municipal d'Anglès, que permet la construcció de 1.520 habitatges al municipi durant els 15 o 20 anys vinents, segons calcula el mateix organisme de la Generalitat. El director general d'Urbanisme a Girona, Pere Solà, va assenyalar que el pla “preveu 54 hectàrees noves de sòl urbanitzable”, la qual cosa podria permetre que dels 5.570 habitants actuals es passés als 7.900 amb el desenvolupament de tot el pla. Les noves zones residencials que es volen fer serien a l'entorn del cementiri i a tocar de la carretera d'Osor.

L'última revisió del planejament datava de l'any 1990 i en aquest cas es preveuen 4 hectàrees més de sòl industrial, que “permetran el creixement de l'empresa Antex”. La comissió ha assenyalat que caldrà un pla de millora urbana per analitzar quins edificis de l'antiga fàbrica Burés cal enderrocar i quins es poden mantenir pel seu valor de patrimoni industrial. El pla ja preveu la variant que passarà entre la fàbrica i el riu Ter, i la comissió recomana que aquest sector no es defineixi fins que estigui feta la nova carretera. El nou planejament ja preveu la necessitat de fer un altre institut.

Masarac, fins als 380

La comissió també va donar el vistiplau al pla general de Masarac, que permetria fer créixer en un centenar el nombre d'habitants, fins als 380. Solà va indicar que “el creixement fixarà població” i “protegeix el nucli històric de Vilarnadal, com també un edifici amb aparença de castell”, on es recomana no fer-hi cases.

LA XIFRA

7.900
habitants
podria arribar a tenir Anglès si es fessin els 1.500 habitatges nous que preveu el pla.

Tomben 43 habitatges a Cervià

El tercer POUM que va aprovar la comissió ahir va ser el de Cervià de Ter, que permet fer uns 160 habitatges nous, cosa que faria possible un creixement en 470 habitants dels 900 actuals. La comissió d'Urbanisme va tombar la previsió per fer 43 habitatges en una zona propera al castell. “No creixen gaire i es garanteix la preservació del nucli, que és bé d'interès cultural”, va afirmar Solà. Urbanisme veu bé el trasllat de la fàbrica càrnia del centre del poble a tocar de l'antiga fàbrica Pagans, com també una possible ampliació d'aquesta empresa en un futur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona