Urbanisme

URBANISME

El POUM de Sant Jaume, aquest mandat

El nou equip de govern s'ho ha marcat com una prioritat

L'equip de govern de Sant Jaume de Llierca considera que, en els propers quatre anys, el municipi s'ha d'haver dotat d'un pla general (POUM) en què es marquin les línies mestres del seu creixement urbanístic a mitjà i llarg termini. “Es tracta d'una assignatura pendent històrica de què els consistoris anteriors n'han parlat moltes vegades però que mai s'ha arribat a concretar”, explica el nou alcalde, Ferran Puig, de Junts per Sant Jaume-AM.

“Moderat”

El projecte partirà de la idea que el creixement ha de ser moderat i que ha de permetre compactar el nucli, cosa que s'aconseguiria –considera l'alcalde– millorant la connexió entre l'eixample i la urbanització del Bosc d'en Puig. En aquesta zona –apunta l'alcalde– és on s'hauria de preveure el possible creixement urbanístic. “El més coherent serà créixer per aquesta banda, però això no vol dir que sigui fàcil. Serà complex perquè la propietat està molt fragmentada”, admet Puig.

D'altra banda, el POUM hauria de preveure la potenciació del nucli antic, “dotant-lo de la fesomia dels centres històrics, com s'ha fet en altres llocs de la comarca”.

El polígon industrial

Una peça important que es podria incloure en el POUM és la planificació del polígon industrial comarcal del Pla de Poliger. “No volem que creixi com una taca d'oli sinó que ho faci d'una manera coherent, ordenada”, avança l'alcalde, que assenyala que caldrà decidir quina mena de zona industrial vol Sant Jaume i, a partir d'aquí, mirar d'atraure una mena d'indústria o una altra. “No el podem especialitzar en un sector perquè el polígon és d'abast comarcal i ha d'estar obert a moltes opcions, però sí que està a les nostres mans reservar una àrea per atraure empreses del sector que ens interessi més”, afegeix Puig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona