Urbanisme

Morella recupera un espai visitable al castell

L'actuació de consolidació dels murs del castell ha permés canalitzar les aigües pluvials i dotar al castell de nous espais turístics

Morella ha finalitzat l'obra de consolidació dels murs del castell, junt amb l'aljub de la tahona i evacuació d'aigües. Esta actuació ha permés seguir amb la rehabilitació de la fortalesa de la ciutat i ha canalitzat les aigües pluvials provinents de la Plaça d'Armes, qüestió important si es té en compte que l'erosió és el principal problema de deteriorament.

A més, s'ha aconseguit un millor aprofitament de l'espai, ja que es pot visitar la zona d'artilleria, reconvertida en un mirador i s'ha construït una xicoteta plaça, junt al Palau del Governador. Cal recordar que esta obra ha suposat una inversió de 300.000 euros, un 75% amb càrrec a l'1% cultural del Ministeri de Foment i la resta costejat per mitjà de fons municipals. Precisament, Morella es tornarà a beneficiar d'este programa d'ajudes per a rehabilitar la Torre de la Font Vella.

Intervenció

La intervenció ha aconseguit mantindre l'autenticitat del monument i s'ha encaminat a resoldre els deterioraments motivats per les filtracions d'aigües pluvials. Per a això, s'han realitzat dues actuacions complementàries. Una, la conducció de l'aigua d'escolament fins els voltants de la Torre de la Pardala, des d'on s'evacua fora del recinte. I la segona, ha consistit en la reparació dels dos grans clots provocats per les pluges torrencials de la tardor de l'any 2000.

En la zona situada junt a l'aljub, s'ha resolt el problema del drenatge de les aigües d'escolament i, s'ha omplit amb un terreny adequat per a tornar a la plataforma la seua fisonomia anterior. En la zona més propera al Palau del Governador, s'han eliminat els farciments i s'han netejat la base sobre les roques per a procedir a la seua consolidació, de forma semblant a l'anterior.

A més de la reparació dels clots, també és molt important la consolidació dels murs. D'esta manera, s'evitarà l'erosió produïda per l'aigua. Cal recordar que per a la intervenció va ser necessari el muntatge d'una espectacular bastida de 27 metres d'altura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona