Urbanisme

Urbanisme

Deusedas, content amb la Comissió d'Urbanisme

L'alcalde de Palau-saverdera valora positivament que per primera vegada el convidin a les reunions

L'alcalde de Palau-saverdera, Narcís Deusedas, qualificava ahir de “pas important” l'aprovació des de la comissió d'Urbanisme del nou pla urbanístic del seu municipi. “Hem fet un pas justificat, que ens interessava, i que consistia a ajustar-nos a una planificació”, va dir Deusedas referint-se a la conversió en zona residencial dels terrenys del Sun Village.

L'alcalde, però, admet que això no significa que hi hagi res de nou sobre la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i l'ordre d'enderroc del complex de 38 pisos que hi ha en aquesta zona. “Això no depèn de mi, és un altre tema lligat a unes altres circumstàncies i desvinculat del procés actual del pla”, diu l'alcalde. Amb aquestes declaracions Deusedas va confirmar la valoració que ja va avançar el dia anterior el director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, que va dir va dir que l'aprovació del POUM de Palau-saverdera no es pot interpretar com la legalització del complex Sun Village. “Pas a pas, potser anirem avançant”, va dir l'alcalde, considerant que en tot cas a partir d'ara seria feina dels advocats valorar que el sector en qüestió ha estat classificat com a residencial.

Convidat a la comissió

L'aspecte que més destaca l'alcalde de Palau-saverdera de l'última reunió de la Comissió d'Urbanisme és que per primera vegada va ser convidat a escoltar i comentar les valoracions de la comissió. “He estat gratament sorprès, perquè sóc alcalde des del 1979 i és el primer cop que això passa; he pogut assistir pas a pas a l'argumentació i la valoració que es va fer de cada detall del pla. I haig de dir que estic molt content del treball que s'ha fet des de la comissió i de la manera com s'ha actuat”, va insistir Narcís Deusedas.

Sobre els canvis que la comissió ha demanat a l'Ajuntament d'introduir en el nou pla abans de la seva aprovació definitiva, l'alcalde considera que potser es podrien debatre i que des de l'Ajuntament es podrien interpretar d'una manera diferent, però va valorar per sobre de tot que les arguments de la comissió van ser convincents i que hi havia la possibilitat de discutir.

Narcís Deusedas va assegurar, d'altra banda, que la voluntat de l'Ajuntament de Palau-saverdera era per damunt de tot resoldre aquest pas com més aviat millor.

LA FRASE

He estat gratament sorprès: sóc alcalde des del 1979 i per primera vegada podia assistir a la comissió
Narcís Deusedas
alcalde de palau-saverdera


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona